Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:09, 24. 11. 2017.

| Društvo

Debata o (ne)obaveznoj vakcinaciji u sali niške Skupštine

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Vakcina
O tome da li deca treba da se vakcinišu ili ne; foto: A. Kostić

Nezavisni stručnjaci, epidemiolozi, reumatolozi, psihijatri koji su za i protiv vakcinacije, kako kažu organizatori, imaće debatu na koju su dobrodošli svi građani koje muče ova pitanja i hteli bi da saznaju više o tome. O (ne)obaveznoj vakcinaciji govoriće u subotu 25. novembra od 17 sati, u velikoj sali Skupštine grada u Nišu.

S obzirom na to da je među roditeljima i lekarima velika polemika da li treba da vakcinišu decu ili ne, organizatori najavljuju da će stručnjaci na debati pokušati da im odgovore na sva pitanja koja ih muče.

Potrudili smo se da gosti budi eminentni stručnjaci i zahvaljujući ljubaznosti ljudi iz Građanske inicijative za neobaveznu vakcinaciju, moći ćemo da čujemo i zašto bi vakcinacija trebala biti neobavezna. Sagledaćemo medicinsko-etički i pravno-politički aspekt - dodaju organizatori.

Učesnici iz Niša koji će govoriti na ovu temu su epidemiolog i načelnik Centra za kontrolu i prevenciju bolesti Zoran Veličković i profesor i dečiji reumatolog Jelena Vojinović.

Najavljuju da će sagovornici iz Građanske inicijative za neobaveznu vakcinaciju biti psihijatar Jovana Stojković, specijalizant dečije hirurgije Marko Marjanović i advokat Milorad Mihailović.

Kažu da očekuju i “goste iznenađenja", koji će se kritički osvrnuti na ovu važnu temu.

Podsetimo, nedavno je proglašena epidemija malih boginja u Bujanovcu, a nakon toga i u Nišu na Dečijoj klinici, kao i u Bojniku. Mališani koji imaju morbile nisu primili vakcinu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • NN

    19:36 // 25. 11. 2017.

    Bas je Jovana Stojkovic "eminentan strucnjak". Samo ne znam u kom svetu.

  • prof dr CVETKO prvi

    18:25 // 25. 11. 2017.

    Nadam se da je poziv upućen prof dr Jelenni KaRLeuši ! Mislim da će svojom kompetentnom diskusijom i objavljenim naučnim radovima , doprineti razvezivanju ovog "Gordijevog čvora" . Ne spominjite "Gordijev čvor" , da ne bude skrenula ...sa teme ! Mada i Niš je poznat i kao "grad Elektronike i prestižnih struktura vlasti" , gde bi predstavnici vlasti dali nemerljiv doprinos debati !

  • Petar Petrovic

    13:52 // 25. 11. 2017.

    Hteo bih da pitam ako image informaciju da li bi Tom manifestaciji mogle da prisustvuju i maloletne osobe.Hvala unapred.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: