Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:50, 31. 1. 2020.

Debata u Nišu: Diplome bez granica - ko će da nas leči?

nkd Zdravstvo u fokusu ove debate; foto: Flickr/Hamza Butt

Kako sprečiti odlazak medicinskih kadrova u inostranstvo, koliko ćemo čekati na preglede i intervencije i hoće li nam se zdravstveno osiguranje konačno isplatiti, teme su debate koja će biti organizovana 5. februara u 18 sati u velikoj sali Univerziteta, u popularnoj Banovini.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Mara

    20:02 // 31. 1. 2020.

    Previše su stručni pa odlaze:))))(

  • Grisa

    16:20 // 31. 1. 2020.

    Uvek ce da budu privatne bolnice, ambulante i ordinacije tako da samo pre uvelicavate problem koji je normalan u danasnjem globalnom svetu gde je selidba iz tacka A u tacku B normalna stvar i za njih kao individue i za drustvo.

  • Milos Itic

    17:24 // 31. 1. 2020.

    Izlizana tema lekara kako bi sebi podigli cenu,a znanje ravno nuli.Ranije kad te lekar pregleda kao da gledao na ultrazvuk .

    • Dzamutka

      20:44 // 31. 1. 2020.

      Pored toga,sto je izlizana tema, sada je kasno !
      Ajd da pricamo,kukamo,reda radi !

  • Smog

    16:21 // 31. 1. 2020.

    Док не оде стара гарда у пензији, биће и некако. Од ових младих ДР. нема ништа (ЧАСТ ПОЈЕДИНЦИМА). Добри др .гледају да оду преко гране, а остали мамини и татини др. што купили, добили дипломе остају овде да нас врте у круг !? Живела Србија ! ПС: не може свако бити доктор...

    • Zlobnik

      20:04 // 31. 1. 2020.

      Stvog : Reče ga ti, "ode stara garda u penziji"!
      Mamini i tatini sinovi imaju reference, jer odrastaju u porodici koja ih od malih nogu usmerava na pravi put... Doduše , taj pravi put i zakrivuda ali ne kod sve dece /sad će minusi, do moganje/. Kod naših ljudi je odavno prisutno uopštavanje, zloba, zavist, pljuvanje po tudjim uspesima , jer kako je moguće da je tudje dete doktor a moje...motAč

  • prof dr CVETKO Prvi

    19:49 // 31. 1. 2020.

    Kako zdržati mlade doktore /lekare/??
    Vrlo lako - platite ih kao i gradjevinske radnike iz Turske 2.500 do 3.000 € , za mesec dana i omogućite im /plaćenu/ edukaciju po EU klinikama /od 6 meseci do godinu dana/...i lečiće nas kako treba tj. po Hipokratovoj zakletvi!Ili , neka ih starije kolege obučavaju.Sve dok ih plaćate kao motače kablova , tako će nas i lečiti. Koliko para, toliko i muzike

    • Mika

      13:56 // 2. 2. 2020.

      Ulazak u medicinu NE SME da bude primarno vodjen pohlepom i zeljom za ogromnim zaradama. Ko to zeli- neka bira neku drugu struku, a ne da se posle izivljava nad narodom iz inata!

  • Mika

    14:06 // 2. 2. 2020.

    Nas vise niko i nema da leci. Sto je bilo normalno i strucno od lekara- ili se penzionisalo ili je poumiralo. Ovo sada je najgori shkart u KC-u i ostalim zdravstvenim ustanovama u gradu i drzavi (cast VRLO retkim izuzecima). Desila nam se osveta losih djaka (i ljudi) na najgori moguci nacin.

    • mint

      14:08 // 3. 2. 2020.

      a mi što tek dolazimo? znači u startu smo škartirani kao djubre, nema svrhe da se trudimo uopšte da ostajemo. potpuno pogrešna pretpostavka s Vaše strane, naprotiv, mnogo loših navika i obrazaca ponašanja je ostalo baš od tih lekara iz socijalizma.

  • Blondy

    23:24 // 31. 1. 2020.

    Lekari na volonterskim specijalizacijama plaćaju po 5000 eura svoje specijalizacije, rade posao specijaliste,odnosno volontiraju, a onda po završetku specijalizacije sede na birou kao gotovi specijalisti. Eto,takva je situacija. Država uzima novac,a nema nikakav plan šta i kako sa tim ljudima. Zato odlaze,jer dolaze "talenti" koji zauzimaju mesta gotovih specijalista.

  • Dusan Abu Dhabi

    09:53 // 1. 2. 2020.

    Mislim da strucni kadrovi i treba da odlaze iz Srbije. Zasto raditi za platu od 400e - 500e, kada u inostranstvu mogu zaraditi 6puta vise. Meni su u nasoj drzavi Srbiji nudili da staziram u skoli za 200e I to na 2god. Sada u UAE kao Master profesor zaradjujem priblizno 3000e, uz placen smestaj bez ikakvog volontiranja. Zato akademskih gradjani, kolege put pod noge mislite na buducnost svoje dece.

    • Mika

      14:03 // 2. 2. 2020.

      Surdo, Surdo.... ako ti je primarni cilj bio da pravis i zgrces pare- nije ni trebalo da ulazis u zdravstvo kao struku, bez obzira sto su ti to i tata i mama omogucili! Onog trenutka kad pohlepa prevagne nad zeljom da se pomaze bolesnima- vreme je za prekvalifikaciju! (inace, duboko sumnjam da si stazirao za 200 e)

  • Tanja

    09:44 // 1. 2. 2020.

    Bas me interesuje sta ce reci, treba da se ide i da se cuje.

  • Ex KC radnik

    06:54 // 1. 2. 2020.

    Uveren sam u sledeći scenario - direktor KC Niš će svakako tvrditi da zdravstveni radnici odlaze u inostranstvo u malom broju, kao i da se veliki broj vraća nazad! Činjenica je : svi direktori zdravstvenih ustanova u Srbiji su sa vrha dobili nalog da NE odobravaju neplaćena odsustva! Odlaze često najvredniji, i oni kojima je dosta partijskog zapošljavanja, i toga u šta se pretvorilo Sr.zdravstvo!

  • Balkanac

    07:54 // 1. 2. 2020.

    Pitanje za prof Sašu Živića: Šta će biti sa lekarima koji su u evidenciji u Zavodu za zapošljavanje deceniju i više ? Zaboravljeni !!! E gospodo ..

    • Balkanac

      10:06 // 1. 2. 2020.

      Da se nadovežem na moj prethodni konentar. Da li
      će neko obavestiti javnost koliko imamo ne zapislenih lekara noji traže posao preko 10 godina.

    • Sasa Zivic

      13:15 // 4. 2. 2020.

      Da zavisi od mene, sve bih ih primio. Zbog toga I dolazim na tribinu. Ovo je pitanje za vlast, ja se kao pojedinac celog života brim za njih

  • Anonimna

    08:10 // 1. 2. 2020.

    U domu zdravlja ide ovakva situacija..
    Dobar dan, na pregled imam 39 temperaturu.
    -Kad imate zakazano?
    Pa nemam zakazano, nisam znala da cu dobiti temperaturu.
    -Aaaa pa ne moze, evo zakazacu vam, sledece nedelje u 18 h.
    Vazii, a ako umrem koga da posaljem da vas obavesti?
    I tako oni

    • Yolo

      10:22 // 1. 2. 2020.

      Da ne preterujemo, hitna stanja primaju odmah, nije problem osoblje, nego nedostatak istog.

  • Ljiljana Trajkovic

    12:11 // 4. 2. 2020.

    Moralna kriza je u svim porama naseg drustva , jako je duboka .Na zalost ,
    oporavak od krize morala traje duze ,mnogo duze od oporavka materijalne ili bilo koje druge krize . licno mislim da da je to nas problem.

  • David Štrbac

    20:42 // 1. 2. 2020.

    Lepe diskusije ali na žalost za Srbiju je kasno, zato što dvadeset godina u polukolonijalnom sistemu lopovi kradu, kupuju se diplome, a dočekali smo da najgori šljam vrši vlast, pošto niko nema dve mladosti i dve šanse jer od naprednih nećete imati ni jednu, potražite svoju gde će vas poštovati i uvažavati, na žalost u Srbiji neće, odite tamo gde će te biti dostojni čoveka.Žao mi je ali je tako.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: