Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:33, 6. 8. 2019.

| Društvo

Debate "Južnih vesti" o uticaju botova na medijsku sliku

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Deli tribina
Tribine će biti održane u "Deli prostoru"; foto: JV

Kao i prethodnih godina, u vreme Nišvil džez festivala, Južne vesti će i ove okupiti stručnu zajednicu, medije i civilno društvo kako bi diskutovali o tome kako botovi utiču na medijsku sliku i kreiranje javnog mnenja i koji su efikasni načini borbe protiv stvaranja lažne slike u javnosti. Debate će u petak 9. i subotu 10. avgusta biti otvorene za javnost i počinju u 17 sati.

Cilj ovakvih diskusija jeste da učesnici govore o problemima i predlože rešenja koja će građanima biti od koristi, ističe Dragan Petković iz Južnih vesti. Ove godine tema su botovi, a učesnici će se potruditi da osvetle ovu temu i ponude praktična rešenja.

Prošle godine smo diskutovali o tome gde je granica između novinarstva i aktivizma, dok ove godine razgovaramo o uticaju botova na kreiranje lažne stvarnosti. Da ne bi sve ostalo samo na priči, razgovaraćemo i o tome tome kako da građanima što bolje objasnimo šta je uloga botova i kako oni funkcionišu. Trudimo se da Južne na svaki mogući način budu što korisnije građanima - pojašnjava Petković.

Tako će u petak, 9. avgusta tema debate biti definisanje problema uticaja botova na uređivačke i novinarske prakse, koju će moderirati urednica Južnih vesti Gordana Bjeletić. Najavljuje da će prisutni tada moći da vide prvo svedočenje jednog bota.

Oni koji žele da učestvuju u ovoj tribini, koja se održava u "Deli prostoru" u Davidovoj 1 od 17 sati, trebalo bi da se prijave na ovom linku.

Panelisti će biti Igor Božić - N1 Srbija, Antonela Riha - Internews, Sloba Georgiev - BIRN Srbija, Stevan Ristić - Vreme i Mladen Jovanović - NKD.

Novinar Južnih vesti Milan Zirojević će u subotu, 10. avgusta, moderirati panelom o temi "Praktična tehnička rešenja, informisanje i podizanje svesti građana o ulozi i uticaju botova".

O tome će govoriti Nikola Jovanović (na Tviteru poznat kao @PećkoPivo), Nikola Stojić - N1, Vitomir Ognjanović - Južne vesti, Biljana Stepanović - Nova ekonomija, Aleksandra Nikšić - BBC Srbija.

I ova tribina će se održati u "Deliju" od 17 sati, a i za nju su obavezne prijave na ovom linku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dusan

    00:42 // 8. 8. 2019.

    Molim Juzne vesti da nagrade botove za prilog o direktorki Pcelice i zloupotrebi dece u politicke svrhe kada su dali sve od sebe i "dislajkovali" komentare. Bravo botovi pobedila je direktorka i trosenje para Pcelice u politicke svrhe, za njene voznje po Nisu , kupovina balona ......

  • Zarobljena drzava

    22:05 // 7. 8. 2019.

    Ukinuti Pink na 2 nedelje, spreciti delovanje botova na nedelju dana i ceo rezim pada.

  • Nišlija92

    01:17 // 7. 8. 2019.

    Nek je živ precednik i kuj ga glasa! :D
    Da vidimo kako će da lajkuju botovi?
    + ili - pitanje je sad.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: