Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:30, 14. 4. 2023.

| Društvo

Deca i “Vesele komšije” iz Niša ukrasili zgradu pred Uskrs

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
uskrs, deca, crtež
17 dece ukrašavalo jaja i hol zgrade; foto: Marija Stošić

Šarenim ukrasima koje su sami napravili, mališani iz jedne zgrade u niškom naselju Čalije ukrasili su mesto gde žive. Zajedno sa roditeljima, oni su organizovali uskršnju radionicu, na kojoj su se kako kažu, lepo družili i zabavili.

uskrs, deca, zgrada "Svako je imao neki svoj zadatak"; foto: Marija Stošić Zgrada u ulici Borivoja Stevanovića 25 mesto je gde su mladi bračni parovi započeli svoj zajedniči život i trenutno ima 17 dece, relativno istog uzrasta, a najstarija deca imaju godina isto koliko i sama zgrada. Pred svaki praznik oni organizuju različite aktivnosti, pa su se pred Uskrs družili u dvorištu i ukrašavali zgradu.

Imali smo uskršnju radionicu gde su deca ukrašavala jaja i hol zgrade, počaslili su se nekim slatkišima i sokićima. Dečica su bila mnogo srećna i zadovoljna, oduševljeni su. Svako je imao neki svoj zadatak tog dana, neki su donosili flomastere, neki su organizovali sta će da se boji, šta će da se radi, neki su servirali sto za posluženje - kaže stanarka Marija Stošić.

uskrs, deca, zgrada U zgradi žive mladi parovi; foto: Marija Stošić Pošto u zgradi žive uglavnom mladi parovi, Marija kaže da su svi složni, često se okupljaju i druže i lako dogovaraju.

Imamo našu viber grubu “Velesle komšije”, što nam je i slogan zgrade tako da se mi brzo organizujemo i često okupljamo oko tih praznika da na neki način obradujemo decu, ali da se i mi vidimo - ističe Marija.

Roditelji su svoje mališane obradovali poklonima i za Novu godinu, a deca sa nestrpljenjem iščekuju svaki sledeći praznik.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • TuRb●BOT

    12:54 // 16. 4. 2023.

    Zivi bili malisani, lepo ste ukrasili !

  • Milica

    18:41 // 14. 4. 2023.

    Bravo. Svaka čast. Čuvajte i negujte dobrotu i zajedništvo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: