Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:59, 20. 7. 2021.

| Društvo

Deca i roditelji u Ulici Majakovskog brane tobogane čije uklanjanje je naložio komunalni inspektor Medijane

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
1626795588374
Deca ne daju svoje tobogane; foto: Čitalac

Nakon što su stanari zgrada iz Ulice Majakovskog odbili da, po rešenju Komunalne inspekcije GO Medijana, uklone dečiji mobilijar koji su kupili sa samom Opštinom, radnici JKP Mediana došli su da ga uklone. Do toga nije došlo, jer su stanari negodovali zbog takve odluke, a deca skandirala "ne damo tobogane". Nakon niza pregovora sa inspektorkom i radnicima JKP Mediana, tobogani, bar danas, nisu uklonjeni.

Jutros oko 9 sati radnici Mediane došli su da uklone dečije tobogane, ali su naišli na niz neodobravanja od strane mališana i njihovih roditelja. Kako kažu stanari, oni su njihov dolazak očekivali, jer su odbili da uklone mobilijar.

Kao prvi razlog navode to što je to jedino mesto gde deca mogu da se igraju, a drugi to što je GO Medijana većinski vlasnik, kako piše i na mobilijaru.

1626795213213 Većinski vlasnik GO Medijana, ali za uklanjanje i postavljanje odgovorni stanari; foto: ČitalacZbog toga što stanari nisu dozvolili uklanjanje tobogana, pojavila se inspektorka, za koju stanari pretpostavljaju da je došla po pozivu radnika za uklanjanje.

Kad je došla, videla je šta piše na mobilijaru i nije joj bilo jasno zašto Opština uklanja svoj mobilijar, onda je ona morala da se konsultuje sa višom intancom, ali dva sata nije uspevala da dobije nikoga. Na kraju se pojavila, pretpostavljam, glavna inspektorka koja je donela to rešenje - objašnjava jedan od stanara.

Kako i sam kaže, deca su se sve vreme držala po strani, posmatrala i dobacivala da je to njihov tobogan i da se tu igraju.

Po dolasku druge inspektorke, tvrdi, stanari zgrade kojima je, kako su ranije rekli iz GO Medijana, smetala buka i koji su zahtevali dislociranje mobilijara, izašli su da spreče uklanjanje.

Pored njihove terase je taj tobogan i oni su sprečili to rušenje, a njihova deca su se popela na igralište i vikala "ne damo tobogan", dok su majke dobacivale sa terasa i prozora. Inspektorka je videla da većini ne smeta stvarno - objašnjava jedan od komšija.

Nakon niza pregovora, oni su, po rečima stanara, odustali i otišli, dok su deca nastavila da se igraju. Kako navode, očekuju njihov ponovni dolazak, pa je još neizvesno da li će dečije igralište biti uklonjeno ili će se naći neko kompromisno rešenje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • VREME ZA ODMOR , VREME ZA UČENJE I POŠTOVANJE KUĆNOG REDA

    10:18 // 4. 8. 2021.

    Uvek sam na strani dece!Čini se da je problem vreme za igru, tj. vreme za odmor.Izgleda da dodjoše ne znaju KUĆNI RED.Puste decu da se igraju nekome ispod prozora.A deca puna snage! Za to vreme roditelji u kući odmaraju od posla.Nikako da nauče šta je zajednički zivot u objektima za kolektivno stanovanje!I onda se roditelji ljute na komšije koje traže poštovanje kućnog reda i mir za odmor.

  • Pera ždera

    14:48 // 22. 7. 2021.

    Ja sam dođoš u ovom gradu živeo sam u gradu gde deca nikome ne smetaju i gde se za decu daje sve i organizauju se akcije da naprave igrališta i koševe, ovo ovde je bruka i sramota.

  • Ivan

    13:26 // 21. 7. 2021.

    Znaci mobilijar smeta nekom zadrtom penzioneru pa su resili iz inspekcije da mu izadju u susret i da oduzmu radost deci? Fantasticna odluka, svaka cast

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: