Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:38, 5. 7. 2021.

| Društvo

Deca iz niške Medicinske prva na listama u struci i van struke

Autor:Milica Milojević KostićIzvor:Južne vesti
medicinska škola nis
Prvi na listama za buduće zdravstvene radnike;foto:Miroslav Savić

Drugu godinu zaredom prvo mesto na listi za upis na Vojno-medicinsku akademiju zauzima učenik iz niške Medicinske škole. Maturanti iz Medicinske najbolje su uradili test i na Stomatologiji i Farmaciji, a imaju prvo mesto i na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, što pokazuje da škola deci pruža obrazovanje dovoljno da upišu šta god požele, ističe direktor Miroslav Savić.

Iako su upravo učenici medicinskih škola bili najviše na gubitku zbog rada onlajn, jer im je praksa u bolnici koja čini veliki deo nastave bila onemogućena, maturanti niške Medicinske škole "Dr Milenko Hadžić" na prijemnim ispitima bili su uspešni, a četiri učenika su prvoplasirana na rang-listama.

Ove godine učenica Marija Milošević je prva na Farmaciji sa 99 poena a ona je i učenik generacije. Takođe, Marko Trojanović je prvi na listi na Vojno-medicinskoj akademiji, on je osvojio 95,84 poena i to je interesantno jer su tu konkurisali učenici iz cele Srbije. Nikolina Prokić je prva na Stomatologiji, a naš Dimitrije Ristić, koji se aktivno bavi sportom, prvi je na DIF-u - kaže Savić.

miki direktor Još bolji rezultat u odnosu na prošlu godinu;foto:Miroslav SavićKaže da su ponosni, jer upravo učenici pokazuju da škola daje dobar osnov i znanje za dalje školovanje.

Deca su još jednom pokazala da su odlična, ali ne samo deca već i profesori, a eto pokazali smo i da prošlogodišnji uspeh nije slučajnost, već rezultat kontiuiranog rada - ističe Savić.

Direktor ove niške škole kaže da su i drugi učenici postigli odlične rezultate na prijemnim ispitima, ali da još prikupljaju rezultate gde su njihovi dojučerašnji đaci nastavili školovanje.

I ove godine u Medicinskoj u Nišu biće mesta za 240 učenika, a najtraženiji smer i dalje je medicinska sestra tehničar gde će upisati dva odeljenja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera ždera

    12:20 // 7. 7. 2021.

    Deco draga dzaba vam vaše znanje i muka koje ste sticali 4 godine kada će vam biti šefice nepismene čistačice iz jedne niške škole koje ne razlikuju špric za injekciju i onaj za filovanje torte. One krv vade iz ramena itd. Lista gluposti koje možete da čujete je dugačka.

  • Neko ko je išao u medicinsku

    22:30 // 5. 7. 2021.

    Deca koja idu u medicinsku provode ceo dan aktivno (ako izuzmemo ovaj period korone).Ujutru praksa od 8 do 12, popodne nastava u školi od 2 do 6,7.I za to vreme dok su na praksi u KC-u, Niškoj Banji, Vojnoj bolnici itd. rade ravnopravno sa ljudima koji su tamo zaposleni (naravno uvek ima izuzetaka koji hvataju krivinu, ali većina radi).Istu tu decu konstanto karakterišu kao manje vredne i pametne.

    • Neko ko je išao u medicinsku

      22:41 // 5. 7. 2021.

      Uz sve te obaveze treba naći vremena i za spremanje prijemnog, ali i za redovno učenje predmeta koji su po planu.Stalno čitamo o gimnazijalcima, a kada se pohvali jedna stručna škola koja školuje decu za najplemenitije zanimanje nekima smeta.Medicina može da se upiše i bez tih 1000 i nešto evra za spremanje, uz rad i trud, provereno.

  • Pera

    16:40 // 5. 7. 2021.

    Da nisu isli privatno na spremanje tih predmeta kojih polazu, ne bi ni upisali, to i ptice na grani znaju. Jedan predmet 600e(za medicinu, farmaciju)

    • Paja

      17:10 // 5. 7. 2021.

      Poštovani, kao maturant iz medicinske škole uviđam da ste samo delimično u pravu. Velika većina mojih vršnjaka su neverovatni poznavaoci hemije i matematike te Vaša konstatacija nema potkrepljenje. Jednom delu njih uistinu jeste trebala priprema, ali nema potrebe generalizovati.

    • Istina

      22:52 // 5. 7. 2021.

      To možda ti ne bi mogao da upišeš.Ljudi nemojte da vas lažu, prijemni za medicinu jeste težak, ali uz trud i rad se sve može.Ne konstruiše se svemirski brod.Pomoć oko spremanja je potrebna, ali ako ste vredni i odgovorni, nisu vam potrebni tutori koji će za 600 evra da vam sažvaću sve i da vam konstantno dube na glavi da učite.

    • Realno

      23:09 // 5. 7. 2021.

      Za Vašu informaciju, i gimnazijalci se spremaju privatno takođe.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: