Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:45, 17. 11. 2022.

| Društvo

Deca moraju biti srećna - Konstrakta sa decom u Nišu pravila novogodišnje čestitike

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Konstrakta u Decijem selu, foto Fondacija SOS Dečija sela Srbija 5
Druženje, pevanje i radionica; foto: Fondacija SOS Dečija sela Srbija

Pravljenje novogodišnih čestitki, pevanje, autogrami i šaputanje želja mališana, obeležili su posetu Ane Đurić Konstarakte koja je posetila Centar za podršku porodici Fondacije SOS Dečija sela Srbija u Nišu. Od svih dečijih želja za Deda Mraza, jedna je bila zajednička - da ih naša predstavnica na ovogodišnjoj Evroviziji ponovo poseti, što je ona i obećala.

Konstrakta u Decijem selu, foto Fondacija SOS Dečija sela Srbija 2 Jedna zajednička želja - da Konstakta opet dođe; foto: Fondacija SOS Dečija sela Srbija Radost i pripremu za novogodišnje praznike koji samo što nisu stigli donela je Ana Đurić na radionici Centra, a dečaci i devojčice su pokazali koliko su kreativni, ali i uzbuđeni jer su ugostili Konstraktu.

Rado sam se odazvala pozivu za radionicu sa mališanima u Nišu. Osim toga, imala sam priliku da se detaljnije upoznam sa programima Fondacije SOS Dečija sela Srbija. Ono što mi se čini važnim je upravo njihov rad na prevenciji i fokus na porodice u riziku. Zahvalna sam deci na divnoj radionici na kojoj smo pravili novogodišnje čestitke i volela bih da doprinesem vidljivosti ove Fondacije, ne samo oko Nove godine, kada smo svi inspirisani da pomognemo, već i čitave godine, jer je kontinuirana podrška najvažnija – izjavila je Konstrakta.

Konstrakta u Decijem selu, foto Fondacija SOS Dečija sela Srbija 3 Zajednički rad; foto: Fondacija SOS Dečija sela Srbija Osim što su napravili čestitke sa likom Deda Mraza, na radionici se i pevalo, delili su se autogrami i šaputale želje.

Jedna je mališanima bila zajednička – da ih Konstrakta ponovo poseti, što je ona i obećala.

Centar za podršku porodici u Nišu postoji još od 2013. godine i prvi je takav centar Fondacije SOS Dečija sela Srbija.

Konstrakta u Decijem selu, foto Fondacija SOS Dečija sela Srbija 4 Radionica puna ljubavi; foto: Fondacija SOS Dečija sela Srbija

Osim u Nišu, ovakvi centri postoje i u – Gadžinom Hanu, Obrenovcu, Zemunu, Kraljevu, Čačku, Trsteniku, Raški i Vrnjačkoj Banji. Centri sprovode Program „Jačanje porodice“ i pružaju edukativnu, psiho-socijalnu i materijalnu podršku porodicama u riziku. Cilj programa je očuvanje porodice, da se obezbede uslovi za bezedan rast i razvoj i spreči izdvajanje dece u alternativnu brigu, a do sada je u tome podržano više od 900 porodica sa preko 2000 dece i mladih i 1.500 odraslih u Srbiji - kažu u Centru.

Fondacija SOS Dečija sela postoji u Srbiji još od 2004. godine. Svojim programima posvećeno radi na unapređenju kvaliteta života dece i mladih bez roditeljskog staranja, osnaživanju porodica u riziku, ekonomskom osamostaljivanju mladih iz ranjivih grupa, kao i pružanju pomoći u urgentnim situacijama, sa misijom da svako dete treba da odrasta u porodici, kao najprirodnijem okruženju za zadovoljavanje svih njegovih potreba.

Konstrakta u Decijem selu, foto Fondacija SOS Dečija sela Srbija 1 Čestitke sa likom Deda Mraza; foto: Fondacija SOS Dečija sela Srbija

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • slavko

    17:16 // 17. 11. 2022.

    Bar nesto dobro da procitam, a da nije glupost i budalastina!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: