Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:49, 19. 5. 2023.

| Društvo

Deca niškog vrtića donirala spavaćice trudnicama i porodiljama u GAK-u

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
vrtic meda, uskrsnji bazar
Od donacija kupljena 101 spavaćica za niški GAK; foto: Vrtić "Meda"

Novcem od prodaje farbanih jaja koja su deca i vaspitačice vrtića "Meda" spremili za Uskršnji bazar sašivena je 101 spavaćica za majke i ta donacija je predata Ginekološko-akušerskoj klinici u Nišu. Marina Stanković iz niškog vrtića kaže da su ovom akcijom želeli da deci predstave prave vrednosti i nauče ih humanosti.

IMG-09e57768f4e6f9fe56b2f63ba4aa8594-V Od donacija kupljena 101 spavaćica za niški GAK; foto: Vrtić "Meda" Ispred devet objekata vrtića "Meda" pre uskršnjih praznika bila su izložena jaja koja su deca i vaspitačice ofarbali za Uskršnji bazar. Roditelji, staratelji, bake, deke i slučajni prolaznici su kupovali jaja i ostavljali donacije.

Sakupili smo značajna sredstva, a nakon dogovora sa stručnim timom, novac je usmeren za nabavku spavaćica za buduće mame. Videli smo akciju Lokalne fondacije i rešili da kupimo materijal i nađemo krojačicu koja je sašila 101 spavaćicu - kaže Marina Stanković.

IMG-ec870b5bbb7df6588b533a58676184e0-V Od donacija kupljena 101 spavaćica za niški GAK; foto: Vrtić "Meda" Danas su predstavnici vrtića odneli spavaćice predstavnicima Ginekološko-akušerske klinike u Nišu, a Marina Stanković kaže da su naišli na veliku zahvalnost i sreću medicinskog osoblja.

Rekli su nam da su za jednu porodilju, u proseku, potrebne tri spavaćice. Nemaju ih dovoljno i ovo im je, kako su nam kazali, značajna donacija - priča Marina Stanković.

Zahvalila se roditeljima, bakama i dekama, kao i građanima Niša koji su dali svoj doprinos u ovoj akciji.

Ideja je da decu od najmlađih dana učimo humanosti i da ih usmeravamo na pravi plan. Trudićemo se da prave vrednosti u vaspitanju i obrazovanju nadvladaju sve probleme današnjeg odrastanja - dodala je.

Podsetimo, Lokalna fondacija organizuje akciju prikupljanja novca za nabavku spavaćica i posteljina za niško porodilište. Kampanja traje mesec dana, od 8. maja do 8. juna, a donacije građani mogu da uplate na račun fondacije: 340-11032644-47, svrha uplate: ZA BUDUĆE MAME. Pored toga, moguća je i donacija u robi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • slavko

    20:36 // 20. 5. 2023.

    Ko je ovu budalastinu smislio?

  • slavko

    20:36 // 20. 5. 2023.

    Draga deco, vi ne trebate da donirate porodiljama, to treba da im kupi deka Perisic a ne da pune svoje dzepove i da steluju nabavke da bi maznuli lovu

  • Porodilja

    16:18 // 19. 5. 2023.

    Ja sam u porodilištu sve vreme bila u jednoj spavaćici. I zar vas nije stid da deca doniraju? Gde je novac od poreza, naših plata?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: