Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:07, 22. 4. 2012.

| Društvo

Deca se iz Divljane vratila dan ranije

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
490x370_490x370-490x370-divljana
Deo odmarališta u Divljani; foto: panoramio.com

Na preporuku lekara i učitelja učenici Osnovne škole "Sveti Sava" zbog stomačnih problema svoj boravak u Divljani završili su dan ranije.

Stomačni problemi koji su, kod dece u odmaralištu „Divljana“, počeli da se javljaju u četvrtak, nastavljeni su i u dane vikenda.

- Sinoć se još nekoliko dece požalilo na stomačne probleme. Desetak novih slučajeva. Uglavnom su se žalili na povraćanje, a dva deteta su imala i povišenu temperaturu. Na predlog lekara i učitelja, u dogovoru sa direktorom odmarlišta Despotom Despotovićem, odlučili smo da decu vratimo kući dan ranije – rekao je za Južne vesti Vladimir Kalčić, direktor Osnovne škole "Sveti Sava".

Ipak, učenici Osnovne škole "Branko Miljković", koji su u odmaralištu boravili u isto vreme kad i učenici OŠ "Sveti Sava", ostali su u Divljani. Prema rečima Despota Despotovića, direktora odmarališta "Divljana", sva deca su zdrava.

- Mi smo rešili da decu iz Osnovne škole "Sveti Sava" vratimo kući. Deca iz Osnovne škole "Branko Miljković" su potpuno zdrava i upravo se igraju u parku. Njihov direktor je doneo odluku da se deca ne vraćaju. Rezultate analiza koje su rađene u petak, znaćemo u utorak ili sredu – rekao je Despotović.

Despotović je rekao da se dolazak novih grupa dece pomera za 48 sati dok ne stignu rezultati analiza.


Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milos Djokic

    11:05 // 23. 4. 2012.

    Najveca sreca je da nijedno dete nije zivotno ugrozeno, ni sada a ni ranije kada se to isto desavalo. Daleko bilo, da li zaista treba da se desi nesto tragicno da progledamo, progovorimo o ovome sto se radi i uzmemo motke u ruke? Naravno da Despotovic nema fakultet, zar mislite da bi bio tu gde jeste da ima i da nije clan nijedne stranke? On ce do poslednje trunke ljudskog dostojanstva braniti to da je u pravu i da je sve u redu, isto kao i njegov partijski drugar, bahati i nepismeni kursadzija iz Leposavica, direktorka OS Cele kula koja je, setimo se, pre dve godine isto branila Divljanu i branila roditeljima da vracaju decu kada se desio gotovo istovetan incidet. LJUDI, SHAVTITE KONACNO DA SE OVAKVI BAHATI, NEPISMENI, NESTRUCNI KADROVI INSTANT UNIVERZITETA I FAKULTETA IGRAJU ZIVOTIMA NASE DECE!!!!AMAN< ZAR ZAISTA TREBA DA SE DESI NESTO TRAGICNO PA DA UZMEMO GO....U MOTKU U RUKE? Kladim se da je Nele Despotovic licno.

  • Neko iz mase

    09:29 // 23. 4. 2012.

    "nele" mislim da si ti jedini koji veruje u glupost koju si napisao! Pa svake godine se neko otruje u Divljani. Prošle jeseni su samo iz odeljenja mog deteta (škola Mika Antič) tri učenika završila na infuziji!

    • nele

      09:49 // 23. 4. 2012.

      to je izaslo u pravdi, bolje uzmi pa procitaj sta pise tamo!

    • nebojsa ozimic

      13:11 // 23. 4. 2012.

      @ nele je u pravu: http://www.pravda.rs/2012/04/22/roditelji-otrovali-decu-tortom/

  • hm

    16:27 // 22. 4. 2012.

    I... kad ce da priznaju da je u pitanju salmonela.

    • Dragan Miloradovic

      22:41 // 22. 4. 2012.

      Kad objave da direktor Despot Despotovic nema ni zavrsen fakultet ni adekvatnu skolsku spremu za posao koji obavlja. Na stranu sto je kao bivsi izdavac niskim stamparijama ostao duzan citavo bogatstvo i sto je promenio 25 stranaka do sada...

    • nele

      23:48 // 22. 4. 2012.

      deca su se otrovala od torte koje jedan ucenik poneo od kuce

    • JG

      12:39 // 23. 4. 2012.

      U četvrtak su roditelji bili kod dece i donosili su im Uskršnja jaja. Zašto to neko od roditelja ne prizna? Sva deca jedu istu hranu iz kuhinje, veći broj dece bi bio zatrovan da je ta hrana u pitanju. A o tome ko je od direktora pismen a ko nije razmišljajte 06.maja!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: