Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:42, 3. 8. 2017.

| Društvo

Deca sportisti promovišu stranku: Fudbalerke Mašinca sa zastavom SNS

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
masinac-i-sns-printscreen-FB
Sportski napredno; foto: printscreen FB Perica Krstić

Uprkos tome što je zakonom zabranjeno da se politika meša u sport, ali i da se deca koriste za političku promociju, pionirke Ženskog fudbalskog kluba Mašinac, na fotografiji koja je, prema rečima trenera Perice Krstića, uslikana na Seličevici na proslavi Svetog Ilije, drže zastavu Srpske napredne stranke.

Od 15 devojčica koliko je na fotografiji, njih 5 drži raširenu zastavu, dok je iza njih još jedno obeležje vladajuće partije.

Dugogodišnji trener Mašinca, Krstić kaže da je fotografija nastala na Seličevici, gde su decu odveli ljudi iz Opštine Gadžin Han, koji su proslavljali Svetog Iliju.

Upitan zbog čega se maloletne članice kluba koriste za promociju stranke, kaže da nije ni bio upoznat sa time da one drže zastavu naprednjaka, iako je i sam na fotografiji, koja je bila okačena i na njegov Fejsbuk profil.

Ne znam kako su te zastave došle, ja nisam mnogo obraćao pažnju na te stvari. Nisam ni video koje su zastave iskreno, jesam na fotografiji, ali nisam obratio pažnju - rekao je Krstić.

krstic-se-pohvalio-na-FB-printscreen-FB Krstić se pohvalio fotografijom na svom FB profilu; foto: printscreen FB Perica KrstićKrstić je dodao da je iznenađen informacijama da nije zakonito koristiti decu u svrhe političke propagande, kao ni da Zakon o sportu zabranjuje upliv politike u sportske klubove.

Ja nisam ni znao da je to zabranjeno, sad ste me iznenadili tim informacijama. Opština Gadžin Han je to organizovala, oni su odvezli decu tamo i bili domaćini. Ne znam da li je to stranka ili Opština bila, ali tamo nisu bili članovi samo jedne stranke, niti smo mi bili u tom smislu opredeljeni politički - objašnjava Krstić.

On dodaje i da su na fotografiji roditelji pojedinih devojčica, kao i da im zastave nisu silom nametnute u svrhu promocije partije.

Podsetimo, ŽFK Mašinac u Nišu postoji skoro pola veka, a Krstić je dugogodišnji trener i sportski direktor kluba. Mašinac je najtrofejniji klub u Nišu i rasadnik talenata ženskog fudbala.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Daki

    11:51 // 4. 8. 2017.

    Devojcice promenite klub dok je jos vreme... sistem vrednosti je okrenut naopako

  • Smuk

    07:37 // 4. 8. 2017.

    "Blago nizhnji duhom , njihovo je carstvo nebesko" !
    Oprostite im jer ne znaju shta chine - valjda ?

    • Бане

      11:32 // 6. 8. 2017.

      zh, sh, ch...аман човече којим писмом ти пишеш.

  • ***

    05:34 // 4. 8. 2017.

    Sram te bilo,Perice Krsticu !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: