Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

07:45, 15. 6. 2022.

| Društvo

Dečaku iz Niša otkazana operacija zbog polomljenog operacionog stola

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
decija klinika
Dete već mesecima čeka intervenciju; foto: arhiva JV

Zbog kvara na operacionom stolu 11-godišnjak iz Niša još će morati da sačeka operaciju na Klinici za dečiju hirurgiju i ortopediju, koju već čeka više od šest meseci, a koja je bila zakazana za 15. jun. Njegova majka Milica Mandić kaže da su ih o otkazivanju obavestili juče, dok su se spremali da odu kod anesteziologa kako bi predali svu dokumentaciju.

Dečakova majka navodi da dečak ima urološki problem, ali da je zahvat najpre mesecima odlagan zbog kovida.

Nedeljno smo zvali da bismo nekako uspeli da zakažemo, ali ništa. Onda smo uspeli da zakažemo u drugoj polovini maja za 15. jun - priča Mandić.

Dan ranije, 14. juna, u 16:10, kaže, bio im je zakazan pregled kod anesteziologa. Dete je tada trebalo da ostane na Klinici i da danas, oko 7 sati, bude operisano.

Međutim, dok su se spremali da pođu, juče oko 15 sati, pozvala ih je medicinska sestra sa Klinike i obavestila ih da se intervencija otkazuje jer je polomljen operacioni sto.

Rekla mi je da nemaju rezervni sto za operaciju, da su čekali do 14:30 da vide da li mogu da pozajme sa neke druge klinike ili da poprave taj, tako da je nama operacija otkazana do daljeg. Novi termin nam nisu dali. Rekli su da se interesujemo za dalje. To može da bude još nekoliko meseci i stvarno ne znam kome više da se obratim - žali se majka.

U izveštaju koji je dobila od lekara, a u koji su novinari Južnih vesti imali uvid, piše da se operacija njenog sina otkazuje iz tehničkih razloga i da će da se rade samo hitne intervencije dok se to ne reši, kao i da će blagovremeno da ih obaveste telefonom o novom terminu. izveštaj lekara Foto: Privatna arhiva

Odmah sam otišla do Klinike. Doktorka mi je dala papir gde piše da se operacija odlaže do daljeg. Nju razumem, lekarima su ruke u toj situaciji vezane - ističe Mandić.

Zabrinuta za zdravlje sina, pita koliko će još morati da čeka da lekari reše njegov problem.

Ne puštam dete da ide u školu da ne navuče neku prehladu pred operaciju, da ne bude bolesno, pa da ne može opet da se operiše, a onda samo odjednom jave da nema operacije - navodi ona.

Osim toga, dečak će morati ponovo da prođe sve potrebne analize od lekara do lekara, da prikupi sve nalaze koji važe samo nekoliko meseci, i da čeka operaciju.

Pitanja o ovom slučaju poslata su i Kliničkom centru i očekujemo njihov odgovor.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dubioza

    21:54 // 17. 6. 2022.

    Svi mi koji zivimo ovde i lecimo sebe i svoju decu....znamo da nam je zdravstvo 0.Bruka,sramota i neznanje,da ne pricamo o nezainteresovanosti!!!

  • Tuzno

    01:13 // 16. 6. 2022.

    Jadni li smo mi sto cekamo na njihovu pomoc. Pogotovo je zalosno sto je dete. Idite malo do ortopedije da vidite kakvo vam drsko medicinsko osoblje radi. Pacijentima pomazu higijenicari. Mozda im opet mala plata, pa ne zele da rade.
    Celo odeljenje poslati u Juru da radi

  • Marko

    21:12 // 15. 6. 2022.

    Zasto na pedijatriji u starom klinickom centru ne rade ultrazvuk glave beba u popodnevnim časovima? Morali smo privatno da uradimo

    • Mika

      22:40 // 15. 6. 2022.

      Verovatno da se ne zamore... da im ne padne lekarska kruna s' glave......

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: