Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:00, 26. 6. 2022.

| Društvo

Dečaku iz okoline Vladičinog Hana hitno potreban novac za lečenje u Turskoj

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
Marko Ilić
Porodica živi u jako lošim uslovima; foto: Pokreni život

14-godišnji Marko Ilić iz sela Jagnjilo nadomak Vladičinog Hana boluje od cerebralne paralize i epilepsije. Ne priča, ne hoda i ne može sam da sedi i jede. Sa porodicom živi u jako lošim uslovima, u kući koja bi svakog časa mogla da se sruši. Nada za lečenje i lakše detinjstvo postoji u Turskoj, pa iz Humanitarne organizacije “Pokreni život” apeluju na sve koji mogu da pomognu.

jagnjilo-ilic-9 Apel svima koji mogu da pomognu; foto: Pokreni životMarko sa porodicom živi u kući od blata, ispucalih zidova. Nameštaj je raspadnut, pa dečak uglavnom sedi na podu.

Nažalost, iako smo ulazili u stotine domova i susretali se sa teškim pričama, ovakvo stanje kuće imali smo prilike da vidimo u malom broju slučajeva - kažu iz organizacije “Pokreni život”.

Inače, Marko je prva beba iz nekontrolisane trudnoće i rođen je tri dana pre termina. Sa samo šest meseci primljen je u niški Klinički centar i tada je utvrđeno da ima cerebralnu paralizu i epilepsiju.

Ubrzo po rođenju urađen je CT endokranijuma koji je potvrdio hemoragiju četvrtog stepena i zbog postojanja hidrocefalusa ugrađen je drenažni sistem, primećena jako oskudna spontana motorika - navode iz organizacije.

jagnjilo-ilic-10 Marko boluje od epilepsije i cerebralne paralize; foto: Pokreni životMarko danas ne može sam da se hrani, niti da sedi. Postoji šansa da mu detinjstvo bude lakše, ali za lečenje u Turskoj potrebno je dosta novca. Reč je o troškovima ispitivanja pred operaciju, dok će sama operacija verovatno koštati još više.

Oni koji žele da pomognu mogu to da urade tako što će poslati SMS sadržaja Marko Ilić na 3800, kao i putem PayPal naloga paypal.me/pokrenizivotsrb ili preko sajta www.pokrenizivot.com/donacija

Novac se može uplatiti i na dinarski račun 165-7010855807-48 u banci Addiko ili dinarski račun 160-6000000838286-13 u banci Intesa, kao i na devizni račun IBAN RS351657010855831-73.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: