Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 5. 8. 2022.

| Društvo

“Deci treba igralište” - Nišlije se samoorganizovale i prave sportski teren

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
naselje Stevan Sinđelić
Deca se do sada igrala između zgrada; foto: čitalac

Kako bi mališanima iz tog dela Niša obezbedili prostor za rekreaciju, nekoliko stanovnika naselja Stevan Sinđelić okupilo se i na obližnjoj poljani postavilo golove za mali fudbal. Kažu da u naselju nema nijednog terena gde bi deca mogla da se igraju i bave sportom, a da nadležni do sada nisu preduzeli ništa povodom toga.

Najmlađi stanovnici naselja Stevan Sinđelić do sada su se loptom igrali između zgrada, kaže Nišlija Miodrag Marković, što je smetalo stanarima. Zato je nekoliko roditelja odlučilo da poljanu pretvori u igralište.

Celo naselje napravljeno je tako da deca nemaju gde da igraju mali fudbal, odbojku ili košarku, već igraju između zgrada, na primer, što, naravno, smeta komšijama, pre svega starijim, jer lopta lupa. Onda smo odlučili da iskoristimo poljanče koje imamo pored Bulevara i napravimo im da mogu bar malo da igraju fudbal - priča Marković.

Ideja im je, dodaje, i da decu udalje od mobilnih telefona i izvedu napolje da se fizički aktiviraju. Planiraju da uređuju prostor postepeno, koliko mogu, a za početak su zavarili stative.

Marković kaže da su više puta pisali nadležnima, ali da gradska vlast nije pokazala da je zainteresovana za to, a jedino što su im potvrdili jeste da je poljana, na kojoj su sada golovi, predviđena za parking.

Pisali smo nadležnima više puta, ali taj prostor je predviđen urbanističkim planom za neki parking. Mi smo samoinicijativno, ipak, napravili ovo, pa koliko stoji - neka stoji. Neka se deca bar malo tu istrče - zaključuje Marković.

U naselju postoje, inače, tereni za odbojku, košarku i mali fudbal, ali su zapušteni i ne koriste se jer, kako objašnjava Marković, Grad nije rešio probleme oko toga sa Vojskom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Realan

    18:20 // 5. 8. 2022.

    Samo se vi zajebavajte Sotirovski će sve to da sruši ona je specijalac za to samo ako vas prijavi neeko iz sns!!!! Bačene pare......

  • Bravo

    09:44 // 5. 8. 2022.

    Ovo je zdrava inicijativa. A ne kao ona neformalna grupacija na Delijskom visu koja crta koga i šta stigne, bakljaši, produžena ruka i truperi.

    • Zlobnik II

      12:49 // 5. 8. 2022.

      @Bravo : Ma, puni su inicijative... a misliš li da nisu glasali za av, av ? Eeee...

  • Fle

    09:28 // 5. 8. 2022.

    Osim sto se na 100m odatle nalazi Tesla, gde deca iz tog naselja 18 godina igraju.

    • Fle

      09:46 // 5. 8. 2022.

      Mogli bi da rese pitanje parkinga pre nego sto se dosele bezbednjaci i bez njih je guzva.

    • gost

      10:11 // 5. 8. 2022.

      Vi bi poslali dete od 5 godina do Tesle da igra fudbal?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: