Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:51, 8. 9. 2016.

Dečija igrališta u Nišu: ekseri, polomljene daske i trava do kolena

slika-1-foto-M.-S Zmijarnik; foto: M. S.

Da bi sprečili da im se deca i dalje ljuljaju i klackaju na svega nekoliko metara od pruge, ubadaju na eksere koji vire iz mobilijara ili propadaju kroz pod drvenih penjalica, niški roditelji su pokrenuli inicijativu za uređenje igrališta u gradu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Persa Vučić

    21:25 // 8. 9. 2016.

    Ko je polomio daske? Ako tu površinu i mobilijar na njoj mogu da koriste besplatno, zar do sada roditelji nisu osetili potrebu da se za to što su besplatno dobili oduže tako što će povremeno odvojiti delić svog novca i nekom platiti košenje trave? Zašto ono što nije naša lična svojina smatramo tuđim i o čemu ne treba da brinemo, već treba da ižvrljamo, unakazimo, zapustimo? Mi smo primitivci!

    • Irena

      00:44 // 9. 9. 2016.

      Bravo! Uostalom mogu i roditelji sami da pokose i da zasucu rukave. Pa sta i ja sam se ljuljala u Cairu na betonskoj ili blatnjavoj podlozi pa mi nista nije bilo. Preterali roditelji.
      To mu dojde kao pokloni mu stan, ali mu obezbedi i kucnu pomocnicu!!! Epa, ne moze!

    • Max Vespertine

      02:32 // 9. 9. 2016.

      Daske su lomili oni koje nepostojeće patrole komunalne i obične policije naravno nisu sprečile niti uhvatile i kaznile.

      Javne parkove nismo BESPLATNO DOBILI, plaćeni su porezima koje država rado ubire od nas na sve moguće načine,a ništa ne ulaže u njih.

      A ovo za košenje Vam je tek neopevana glupost, da privatna lica iz svog džepa održavaju nešto ZA ŠTA JE GRAD PLAĆEN i POD OBAVEZOM DA ODRŽAVA!

    • me myself and I

      08:29 // 9. 9. 2016.

      Mi smo primitivci?! Zaista?! Da sami kosimo travu na javnim površinama i budemo zahvalni Bogu i političarima što su nam to dozvolili?!
      Max, da mogu nalupala bih ti milion pluseva.

    • Vasa

      11:13 // 9. 9. 2016.

      Bravo za gospođu. Pogodili ste večito nezadovoljne u živac. Kada bi mi sami malo pomogli u održavanju, bolje bi poštovali to što imamo. U skandinaviji roditelji organizuju akcije i ništa im ne fali jer nisu iskompleksirani.

  • Aleksandra

    21:30 // 8. 9. 2016.

    Kakve veze ima 'Parking servis' sa uredjenjem parkova i sl.?! Čija je to ideja?! Pa logično je i da parkovi budu u nadležnosti onog dela 'Gorice' koji je pripojen 'Mediani'!

  • 999

    17:23 // 9. 9. 2016.

    Polomljeno jeste,zaraslo jeste,ali preterasmo.Hocu da izvedem dete,sednem i budem siguran? Nema toga nigde.Pominjete bezinske pumpe sa jednim toboganom i klackalicom i kao to ispravno.To je prostor od trideset kvadrata i nije bas sve ok.Putujem,pa vidim.Komunalci,gde ste nocu,a roditelji,gde ste danju? Da li vam smeta kada neko od 13-14 god dodje na tobogan ili klackalicu,da li mu je tu mesto?

  • shaft

    18:36 // 8. 9. 2016.

    Deca ovih kvazi funkcionera se ne igraju na ovakvim igralistima,vazno je bilo da se pored njih slikaju u predizbornoj kampanji i da ih otvaraju!

  • marija

    20:05 // 8. 9. 2016.

    Žalosno je na kakvim igralištima naša deca moraju da se igraju.
    Evo primera možda najzapuštenijeg igrališta, Kula. Ne znam da li je pod nečijom zaštitom, pa je zato niko nit ruši, nit sređuje, ali u svakom slučaju je zgrada velika opasnost po decu i građane. Još žalosnije je što ni fudbalsko igralište i tribine pored Kule niko ne sređuje, oronulo, zapušteno i zaraslo u travu. Nekada su se sva deca iz kraja tu igrala, bilo je čak i stativa. A ljuljaške i klackalice koje su tu pored Kule takođe postavljene, polomljene su i zarasle u visoku travu.
    Sramota!

  • Ovca za šišanje

    22:23 // 8. 9. 2016.

    Слика неписмености и некултуре простог народа који је изнедрио неспособну и бахату власт!

  • vozdovac

    04:30 // 9. 9. 2016.

    Treba pogledati i ogradu terena u Vozdovoj skoli.Grad im dao,a oni ne umeju da cuvaju.Pogledajte koseve u dvoristu-tamo je parking.

    • Irena

      09:42 // 9. 9. 2016.

      HITNO zovi Parking servis tj. PAUKA!

  • Mića

    10:57 // 9. 9. 2016.

    Mobilijari su oduvek rađeni skromno zbog manjka para za ovoliki grad. Sva igrališta uz stalni nadzor i održavanje mogu da ispune svoju funkciju. Za to nam nisu potrebna bugarska iskustva. I oni imaju par super igrališta u Sofiji a ostala su jad i beda.

  • sozontije

    16:34 // 9. 9. 2016.

    Nema para,onda napravite deci cistu poljanu,ogradjenu i bez pasa lutalica pa neka se igraju,njima je vazno da jure.Ko hoce tobogane i ostale kerefeke-neka ide u igraonicu i plati.Posle 22 sata zakljucati.Deci treba prostor,a ne mobilijar,pogotovu onoj deci iz solitera.Loptu,lastis,vijacu i ko zna sta u ruke - pa u park.

  • sale

    11:52 // 10. 9. 2016.

    Nisu vam valjali bane i simonovic, dvotrecinskom vecinom ste vratili crveno crne, one koji su devedesetih zavili Nis i Srbiju u crno, uveli nas u mrak iz koga nam izlaza nema...

    Sad uzivajte u plodovima svojih glasova...

  • Lahor

    22:07 // 8. 9. 2016.

    Bruka

  • Max Vespertine

    01:48 // 9. 9. 2016.

    Da rezimiramo:Parking servis se brine o mobilijarima dok ne potrosi 5 miliona, a onda kažu-trljajte si glavu.

    A otprilike isto truda uložili kao i u pravljenje novih parkinga i garaža.

    Ako ove šipke, daske i farba za njih vrede 5 mil, i jos hocete da duplirate, dajte bolje meni 80.000eu godisnje, ja cu da pravim, opravljam i još da dežuram pored njih, radije nego na birou ili sajtovima za posao.

  • Max Vespertine

    02:21 // 9. 9. 2016.

    Za izradu i održavanje mobilijara napravite tender i dodelite pare privatnoj firmi.
    Za vodjenje računa o neuništavanju istih postoje komunalna i obična policija,koje,zamisli,u normalnim državama zapravo patroliraju i sprečavaju vandalizam.
    Za zelenilo i blato postoje JKP.

    Radi li ovde neko svoj posao ili vas plaćamo bezveze? Od gradonačelnika do šalteruša,sve bih vas nesposobne motkom razjurio!

    • DD

      13:45 // 9. 9. 2016.

      Da ne pisemo dva puta. Potpuno se slazem.
      Prvi vidljivi signal da se nesto menja u gradu treba da bude upravo to-cistoca i urednost ulica i parkova. Jer za to vec imamo armiju ljudi koju placamo. Ne mora da bude novo ali cisto i celo(makar krpljeno) moze.

  • objektivno

    16:10 // 9. 9. 2016.

    Gospodo,slazem se ja sa vama da je ovo uzas,imam ja unuce setam ga izvodim.Ali,pogledajmo istini u oci.Treba ovo i cuvati sto je napravljeno.Gledam igraliste u Vozdovoj skoli,pa ko treba da brine o njemu.Pa ni Prater nije nesto bezbedan i moderan.Neka se malo ukljuci i Komunalna da vidi ko to lomi i rusi.Nemoj da ocekujemo da decu izvodimo u gumene sobe,moramo i u parku da ih cuvamo.Nema para.

    • istina

      16:59 // 9. 9. 2016.

      Prater je kao Pantelej i niko ne kuka.Ne mozes da dovedes dete u park,sednes u kafic i da ocekujes da je bezbedno.Za to su igraonice i to se placa.Da lome -lome,ali takve parkove treba ograditi i da imaju svoje radno vreme,klupe pored ograde i nista vise.Ko voli-nek izvoli.Valjda svaki roditelj treba i da se poigra sa detetom u parku?

  • ***

    16:16 // 9. 9. 2016.

    Ako su mobilijar ili igraliste dodeljeni nekoj mesnoj zajednici,ONDA ISTA NEKA VODI RACUNA O NJIMA.gLEDAM ONO U MZ Bjegovic-zaraslo u travu.Sto ne pokose i ne srede? Ja svakog jutra u toku leta iznosim tobogan,klackalicu,kucicu,golove i ljuljasku i stavljam na travnjak u svoje dvoriste.Kupio sam od svojih para,za moje unuce.E,to je razlika.

  • sugradjanin

    16:24 // 9. 9. 2016.

    Slusam sinoc onog momka na Tv koji se zali kako parkovi nemaju ogradu i kako on ne moze dete da ostavi tu da ode do dragstora.Ej,momak,nisi ga doveo u igraonicu,to se placa,ovo je park.Jeste sve polomljeno,ali gde su KOMUNALCI?Nocas su pobacali nekoliko korpi u Vozdovoj.Huliganima je sve isto-samo da se rusi i pravi steta,pevase i himnu oko pola tri.Da li neko ide u skolu,sve deca od oko 15-16 god

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: