Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:00, 4. 7. 2012.

| Društvo

Dečija klinika dobila značajan aparat

Autor:M.S.Izvor:Južne vesti
DSCN0539

Predstavnici Udruženja Roditelj Niš, Grada Niša i Saveta za pronatalitetnu politiku Grada Niša, u prisustvu predstavnika donatora, uručili su danas Dečjoj internoj klinici Kliničkog centra Niš, aparat koji je kupljen sredstvima prikupljenim tokom donatorske večere decembra prošle godine.

Nakon nabavke ovakvog aparata, vrednog 1,3 miliona dinara koji niška Dečija klinika do sada nije imala, neće biti potrebe da se najmlađi pacijenti s juga Srbije šalju na preglede u Beograd, što znači da će se vreme reagovanja u akutnim stanjima značajno skratiti.

aparat

Ovaj aparat je stigao na kliniku u petak, a jednoj bebi se već prate vitalne funkcije na aparatu. 

Aparat Modularni pacijentski monitor Jupiter, sa velikim 19" TFT touchscreen ekranom u boji, opremljen priborom za praćenje EKG, SpO2, respiracije, temperature, neinvazivnog pritiska i trokanalnim pisačem, sa tipskim postoljem i velikim mogućnostima za nadogradnju.

Prof. dr Ljiljana Šaranac, direktor Klinike za dečje intrerne bolesti KC Niš, zahvalila se donatorima i Udruženju "Roditelj", rekavši da je od izutetnog značaja što aparat prati moždanu funkciju bebe.

Jelena Vojinović, predsednik saveta za pronatalitetnu politiku kaže da će stanje novorođenčadi biti praćeno 24 sata dnevno.

- Deca prilikom preranog rođenja ponekada ostaju bez dovoljno kiseonika što se odražava na opšte zdravstveno stanje deteta. Sa novim aparatom možemo kvalitetnije da pružimo pomoć deci. nama su sada neophodni respiratori koji su izuzetno skupi jer jedan košta oko 20.000 evra pa se nadam da ćemo u nekoj sledećoj akciji uspeti da pribavimo i taj značajan aparat - rekla je Vojinović.

Donatorima su na klninici uručene zahvalnice, a Marija Petković, predsednica Udruženja Roditelj, kazala je da su u planu i druge humanitarne akcije za pomoć deci Niša.

Udruženje Roditelj Niš, Grad Niš i Savet za pronatalitetnu politiku Grada Niša zahvalili su se svim humanim ljudima koji su omogućili nabavku ovog vrednog aparata.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: