Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:25, 23. 6. 2010.

| Društvo

Dečiji centar i dalje čeka obećani novac

Autor:B.U.Izvor:Južne vesti
foto: nislive.com

Iako je kao dan za izmirivanje dugovanja Dečijeg kulturno-obrazovnog i rekreativnog centra u Nišu naveden ponedeljak 21. jun, ni danas iz tekućih budžetskih rezervi grada ovoj ustanovi nije uplaćeno obećanih 18 miliona dinara.

Zaposleni, koji tu uplatu čekaju mesecima, i strahuju da će za početak ostati bez overenih sdravstvenih knjižica, najavljuju da će uskoro krenuti za Beograd, kod ministra Rasima Ljajića i predsednika republike Borisa Tadića.

Oni su u razgovorima sa predsednikom Skupštine grada Miletom Ilićem i zamenicom gradonačelnika Nađom Marković tražili da se realizuje zaključak gradskog veća iz februara ove godine i time okonča prepiska izmedju Uprave za kulturu, Uprave za finansije, gradonačelnika i drugih nadležnih službi.

Radnici kažu da ne žele da politizuju problem, mada smatraju da je, sudeći po prebacivanju nadležnosti s jedne službe na drugu, već isplitizovan.

Načelnica Uprave za finansije Snežana Jovanović u telefonskom razgovoru za Zonu kaže da ova Uprava nema potreban papir Uprave za kulturu, koja je odgovorna za poslovanje indirektnog korisnika - Dečjeg centra.

U Upravi za kulturu tvrde da je ispoštovana cela procedura i da se čeka da gradonačelnik Simonović donese rešenje o upotrebi sredstava iz tekućih rezervi.

Predsednik gradskog odbora G17 plus, Branislav Jovanović, iz čije stranke su direktori Dečjeg centra i odmarališta Divljana, ali i načelnik Uprave za kulturu i zamenica gradonačelnika, smatra da je problem u tome što je gradska kasa prazna.

Radnici strahuju da je rešenje u rebalansu budžeta, ali nemaju nameru da čekaju do kraja avgusta kada bi moglo da se o tome raspravlja u gradskoj skupštini.

Najavljuju da će pre odlaska delegacije u Beograd, još jednom pokušati da razgovaraju sa gradskim većnicima, koji su pre više od četiri meseca doneli odluku o pokrivanju svih dugovanja pre podele DKORC-a na Dečiji centar i odmaralište Divljana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Valentina Antić

    10:00 // 11. 10. 2010.

    Trebalo bi da čelnici ovog grada ispitaju koliki broj dece pohađa sekcije u Dečijem centru i ustanove dali radnici te ustanove zarađuju plate koje im grad prebacuje .Sramota!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: