Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:42, 25. 12. 2023.

| Društvo

Dečiji kulturno obrazovno rekreativni centar ostaje bez "kulture"

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
IMG-9aecdb9c78834df4b7eceba39b463fff-V
Odluka sutra na Skupštini; foto: S. V.

Niški odbornici sutra će raspravljati o izmenama Statuta Dečijeg kulturno obrazovnog rekreativnog centra koji bi, ako se Odluka usvoji ostao bez reči “kulturno”. Na istoj sednici ustanova bi trebalo da dobije novog v. d. direktora - odbornicu SNS Jelenu Kalajdžić. Saglasnost da se reč "kulturno" izbaci iz naziva bila je već na dnevnom redu prošle sednice, kada je menjana Odluka o osnivanju, a sada se i definitivno realizuje.

Jedna od tačaka 36. sednice Skupštine Grada je Predlog rešenja o izmenama Statuta Dečijeg kulturno obrazovno rekareativnog centra, koja podrazumeva brisanje reči “kulturno” pa bi se ustanova koja je nastala spajanjem Dečijeg kulturnog centra i “Divljane” zvala Dečiji obrazovno rekreativni centar Niš - DORC.

Radnici Dečijeg kulturnog centra mesecima su ukazivali da bi do toga moglo doći - nezadovoljni nizom odluka o osnivanje Dečijeg kulturno obrazovno rekreativnog centra počeli su sa protestuju sa jednim zahtevom - da se ne spoje sa “Divljanom”. Tražili su da se skupštinska Odluka povuče i da se zadrži šifra kulture Dečijem kulturnom ceturu.

Nakon razgovora sa gradonačelnicom, ostavili su mogućnost da dođe do spajanja tih ustanova, a da radnici budu zadovoljni. Ipak, do dogovora nije došlo pa su krenuli sa protestnim šetnjama, a gradonačelnica im je poručila da se bune bez razloga, da je parola “Vratite deci kulturu” maliciozna i da su neki zaposleni ispolitizovani.

Tokom sednice kada su odbornici usvajali Odluku o imenovanju novog odgovornog lica DKORC-a, radnici DKC-a protestovali su ispred Skupštine i ponovo zahtevali da se Odluka o spajanju sa “Divljanom” poništi.


Nova v. d. direktorka - odbornica SNS-a

Gradska vlast nastavlja da radi na formiranju nove ustanove pa će se na sutrašnjoj sednici jedna od tačaka biti i imenovanje dosadašnjeg odgovornog lica Jelene Kalajdžić u v. d. direktorku Dečijeg obrazovno rekreativnog centra.

Jelenu Kalajdžić je za v. d. direktorku predložile su je kolege iz odborničke grupe Aleksandar Vučić - za našu decu. U biografiji piše da je osnovnu školu završila u Prištini, Ekonomsku školu u Nišu, a osnovne i master studije na Ekonomskom fakultetu u Nišu.

Zaposlena je u Nišavskom upravnom okrugu kao savetnik za javne nabavke, a od 2020. godine odbornik je u Skupštini Grada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    18:36 // 25. 12. 2023.

    Sto bi rekao Radovan III- ma ..bes kulturu !

  • Mira

    18:01 // 25. 12. 2023.

    A krivična odgovornost biv se direktorice i ispitivanje porekla imovine

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: