Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:43, 24. 2. 2017.

| Društvo

Decu bi mogao da povredi top sa broda iz Čaira

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
top
Top "Niške galije" otkačen sa ograde; foto: čitalac

Jedan od teških metalnih topova na palubi “Niške galije” u Parku Čair, otkačen je od ograde za koju je bio fiksiran, a kako ima točkove može da se otkotrlja i ozbiljno povredi neko od stotinak dece koja se svakog dana igraju na ovom brodu. U Opštini Medijana kažu kako će problem biti rešen u narednim danima.

top 2 Svakog dana gomila dece se igra kraj ovog topa; foto: čitalacČitalac koji je redakciji Južnih vesti preko aplikacije “Prijavi problem” dostavio fotografiju na kojoj se vide deca kako se na krmi broda igraju sa ovom čeličnom grdosijom, koja svom težinom udara u metalnu ogradu, boji se da bi neko dete moglo da se povredi.

Odvaljen je sa postolja i klizi po doku brodića. Može svojom težinom ozbiljno da povredi neko dete - kazao je čitalac.

Međutim, u Opštini Medijana navode kako su poslali komunalnog inspektora da “fotografiše i utvrdi realnu štetu”, nakon čega će, kažu, sanirati problem.

Opštinski komunalni inspektor će u toku dana otići do Čaira da proceni štetu, nakon čega će Opština da angažuje majstora, koji će to da popravi - rekli su u Medijani.

Deca će, kažu u Opštini, najverovatnije već za nekoliko dana ponovo moći da se igraju bezbedno na “svom omiljenom brodu”.

Podsetimo da je desetak dana po postavljanju ove igraonice sa nje nestao jarbol, a bila je nebezbedna i septembra prošle godine kada je, prema svedočenju Nišlija, kroz palubu propao dečak jer su nedostajale daske. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ima li ko da zastiti drzavnu imovinu

    21:11 // 24. 2. 2017.

    Neko ga sprema za sekundarne sirovine_!

  • Dragan

    12:05 // 24. 2. 2017.

    Bio sam u prolazu kad je taj isti top pao sa pramca u sredisnji deo broda niz merdevinice kojima se deca penju.Pukom srecom mu nijedno dete nije bilo na putu.Ili ga fiksirajte ili postavite cuvara koji ce paziti park od besposlenih koji poskidaju zavrtnje. Jos je i najbolje da se zavari ili ukloni potpuno

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: