Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:32, 22. 1. 2024.

| Društvo

Dejanu Laziću treći mandat na čelu Skupštine Prokuplja

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
zgrada prokuplja
Verifikovani mandati odbornicima Skupštine Prokuplja; Foto: Lj. M.

Na današnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine Prokuplja verifikovani su mandati odbornika sa 5 lista koje su prošle cenzus, a izabran je i novi-stari predsednik Skupštine Dejan Lazić (SNS), kome će to biti u kontinuitetu treći mandat na istom mestu. Na narednoj sednici koja će, kako su najavili iz vladajuće SNS, biti “veoma brzo”, biće izabrano gradsko rukovodstvo Prokuplja.

Ako je suditi po današnjoj, prvoj sednici Skupštine Prokuplja u novom sazivu, naprednjacima neće biti lako da donose odluke koje su u prethodnom periodu bez ikakve kritike i suprotnog mišljenja donosili gotovo u većini slučajeva jednoglasno, jer se 10 odbornika Srbije protiv nasilja i 3 iz Zavetnika već deklarisalo kao opozicija, jasno stavljajući do znanja da neće biti kompromisa i trgovine sa SNS-om.

Za razliku od njih, socijalisti sa 5 odbornika su nastavili staru praksu i glasali za naprednjačke predloge i tokom današnje sednice su podržali sva kadrovska rešenja, a to je javno najavila i Gordana Janković, njihov predstavnik. Skupština Pk Vladajuća većina SNS-a izabrala predsednika Skupštine; Foto: Lj. M.

Ja sam u politici već 30 godina i nikada nisam menjala stranku, tu sam gde jesam i želim javno da kažem da ćemo podržati kandidaturu Lazića za predsednika Skupštine. Nije dobro da se od Skupštine pravi vašar, opozicija mora da kanališe svoj gnev prema vladajućoj stranci, smatram da je predloženi rukovodeći kadar dobar i socijalisti će ga podržati - rekla je Jankovićeva.

Sa druge strane, za opoziciju su neprihvatljivi predlozi naprednjaka jer kažu da je to u stvari dobro uigrana ekipa kojoj nije cilj boljitak grada i život građana, već ima zadatak da nastavi svoje korupcionaške poslove. opozicija skupština prokuplja Odbornici opozicije kritikovali izbor predsednika Skupštine; Foto: Lj. M.

Problem je što ja ne znam šta je u ovom gradu ostalo neprodato za ovih 12 i više godina vladavine SNS-a. Kroz priču da oni čine dobro gradu, bukvalno su sve uništili i rasprodali. Od poklanjanja koncesionaru iz Beograda profitabilne delatnosti nekadašnjeg JKP Hammeuma za mesečnu naknadu koja je ispod minimalca za jednog radnika, do najnovije afere vezane za nabavku video-nadzora koji je plaćen milion evra, tri puta više od stvarne vrednosti - rekao je Radoslav Milenković, odbornik Srbije protiv nasilja.

Najveće iznenađenje na današnjoj Skupštini je izbor Ivice Spasića za zamenika predsednika Skupštine koji je na listi naprednjaka bio kao predstavnik Srpsko-ruske partije "Vukovi".


Predsedniku Skupštine treći mandat

Novoizabrani predsednik Skupštine Dejan Lazić bio je jedini predloženi kandidat i u prethodna dva mandata obavljao je tu funkciju, a u njegovoj biografiji stoji da je po zanimanju elektrotehničar, da je u svom radnom veku radio i kao podoficir u Vojsci Srbije i da je imao svoju privatnu firmu. Dejan lazić predsednik Skupštine prokuplja Novi-stari predsednik skupštine Dejan Lazić; Foto: Lj. M.

Ono što nije pročitano u njegovoj biografiji, a o čemu su Južne vesti pisale krajem avgusta 2018. godine je da je Lazić, dok je bio predsednik Skupštine, koristeći "rupe u zakonu“, uspeo da za nekoliko dana, a na osnovu rešenja i odluka raznih komisija, obezbedi sebi radno mesto vozača u prokupačkoj Opštoj bolnici "dr Aleksa Savić“ i to tako što je najpre sa mesta predsednika parlamenta sa punog, prešao na 30% radnog vremena.

Zatim je potpisao ugovor na neodređeno u Bolnici kao vozač sanitetskog vozila pa je. nakon nekoliko radnih dana, “zamrzao” to mesto i ponovo se vratio na stalni rad u Skupštini, gde će ostati i u narednom periodu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nenad

    07:15 // 23. 1. 2024.

    U normalnoj državi dva mandata političkih funkcija maksimalno i posle toga zabrana obavljanja političkih funkcija.

  • Dragiša Nikolić

    20:33 // 22. 1. 2024.

    Čestitke za reizbor!
    Idemo Prokuplje!

    • DeX

      21:18 // 22. 1. 2024.

      Ko preživi neka priča.

  • Ivan

    19:29 // 22. 1. 2024.

    Pravda za bađžu,pa neće valjda sad u ovim godinama da vozi sanitet?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: