Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:34, 24. 2. 2018.

| Društvo

Dekan Elektronskog "opomenuo" rektora niškog Univerziteta

Autor:J. A.Izvor:Danas, Južne vesti
dekan i rektor
Rektor nije dolazio na sednice Veća na Elektronskom fakultetu? foto: printskrin JV

Zbog toga što rektor niškog Univerziteta Dragan Antić, koji radi i kao redovni profesor na Katedri za automatiku na Elektronskom fakultetu u Nišu, nije prisustvao dvema sednicama Veća, dobio je opomenu od dekana Dragana Jankovića, a naredne mere mogle bi da budu i novčana kazna, privremeno udaljenje sa posla, kao i upozorenje pred otkaz.

Prema pisanju Danasa, dekan Elektronskog fakulteta doneo je ovakvu odluku, jer krajem prošle godine rektor nije prisustvovao sednicama Veća Katedre na kojoj predaje, a da pri tom nije obavestio šefa ni da će odsustvovati, kao i koji su razlozi za to.

Novinari Južnih vesti zasad nisu uspeli da dobiju pojašnjenje od dekana o opomeni koju je dao rektoru, jer je Janković naveo da će za komentar biti dostupan u ponedeljak.

Rektor Antić je kratko rekao da je to “stvar akademske zajednice i organa fakulteta i Univerziteta, a ne novina” i naglasio je da ovaj slučaj ne želi da komentariše.

Iako je rektor zasad dobio samo upozorenje, kako piše Danas, ako ubuduće učini nove "povrede radne discipline", mogao bi da dobije i novčanu kaznu do 20 % osnovne zarade, privremeno da se udalji sa posla, a jedna od mera je i "opomena sa najavom otkaza".

Akademska etika, kolegijalnost i profesionalizam nalažu odgovorno ponašanje svih zaposlenih, a posebno onih na najvišim položajima, odnosno onih koji „vode kuću“ kao što je Univerzitet. Oni moraju biti uzor svima ostalima, posebno najmlađima, na kojima će sutra osati i univerzitet i fakulteti - rekao je dekan Elektronskog fakulteta za Danas.

Osim Antića, upozorenje su dobila još 4 profesora, zato što nisu prisustvovali jednoj ili obema sednicama, na kojima je trebalo da budu donesene neke odluke.

Podsetimo, rektor niškog Univerziteta Dragan Antić je na toj poziciji od 2012. godine i ovo mu je drugi mandat, a prethodno je bio dekan Elektronskog fakulteta, na kome radi kao profesor. U toku je izbor novog rektora koji će tu dužnost da preuzme 1. oktobra ove godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dexter

    12:23 // 27. 2. 2018.

    Ne mora čovek ništa da zna o događajima na Univerzitetu, dovoljno je da pročita komentare i biće mu jasno šta se događa. Kontroverzni rektor Antić, zahvaljujući političkoj podršci zadobijenoj blagovremenim ulaskom u SNS i podrškom Vučiću, izgurao je dva mandata i bori se za treći. Malo je reći da se nije proslavio kao rektor, afere iz prošlosti isplivavaju i njegov reizbor bio bi izuzetno štetan.

  • Realna Devojka

    10:20 // 26. 2. 2018.

    Šta hoće ta gospoda zvana PROFESORI UNIVER. siti su se nauživali lak posao a velika plata, uz to svako od njih ima bar po dva stana a uz sve to zaposlili su svoju decu kao asistente, pa gde to ima mislim sav taj luksuz nema nigde, još se sada i prepucavaju, opominju i ostalo, neka se zapitaju koliko je samo njihovih starijih kolega ostalo bez posla koji lutaju ulicama gladni, a bili su bolji!

  • Posmatrač

    22:59 // 25. 2. 2018.

    Elektronski fakultet nije zaslužio da se provlači po novinama na ovaj način.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: