Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:26, 14. 3. 2019.

| Društvo

Dekan niškog PMF-a podneo ostavku zbog loših međuljudskih odnosa

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Pmf.JPG
Promene na niškom PMF-u; Foto: Arhiva

Mandat dekana Prirodno-matematičkog fakulteta Ivana Mančeva završio se i pre zvaničnog isteka. On je podneo ostavku na ovu funkciju, a kao razlog je naveo loše međuljudske odnose.

U obrazloženju svoje ostavke Mančev je napisao da su loši odnosi na Fakultetu eskalirali poslednjih meseci, te da on kao dekan nije uspeo da reši ove probleme.

Usledili su prema dekanatu razni dopisi, zahtevi, optužbe, što zvanično, što anonimno. Loši međuljudski odnosi i prisutno nepoverenje otežavaju normalno rukovođenje i bavljenjem bitnim pitanjima za Fakultet. Imajući u vidu da u takvim okolnostima ne mogu dalje da realizujem ono što sam sa svojim timom planirao u poverenom mandatnom periodu, podnosim ostavku - napisao je Mančev.

Krajem februara Savet je konstatovao njegovu, kao i ostavku predsednika ovog tela Miroslava Ćirića. Ćirićevo obrazloženje bilo je kraće nego Mančevo, i u njemu piše da su razlozi ostavke lični.

Ostavku je u februaru podnela i članica Saveta Gordana Stojanović zbog, kako je navela, usvajanja finansijskog izveštaja časopisa čiji je izdavač PMF, prilikom čega nije ispoštovan pravilnik.


V. d. dekan: Smiruju se strasti na PMF-u

Do naredog zasedanja Saveta, vršilac dužnosti dekana niškog PMF-a je Vladimir Ranđelović. On je kazao da će se Savet okupiti ubrzo, kako bi izabrali novog dekana.

Verovatno će nova sednica Saveta biti uskoro. U suštini, ovo je neki prelazni period kada bi mi trebalo da raspišemo izbore za novog dekana. Nakon toga će biti izabran novi dekan - rekao je.

Ranđelović dodaje i da je za nedelju dana koliko rukovodi Fakultetom, stekao utisak da se smiruju strasti na PMF-u.

Ja sam tu tek nekih nedelju dana, i deluje mi da ipak stvari funkcionišu u pozitivnom smeru i da će sve to biti u redu, da će naredni izbori dovesti nekog na čelo institucije ko će imati, nadam se, lakši posao nego prethodnik. Odnosno, da će ipak neke strasti da se smire - dodao je.

Inače, Mančev je na mesto dekana stupio 1. juna 2015. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Little bee

    14:55 // 16. 3. 2019.

    Potpuno razumem gospodina Mančeva. Šta će mu to u životu? On je gospodin naučnik, a ne neko ko treba da rešava glupe prepirke i spletkarenja među zaposlenima. Radim tamo i tačno znam kako to izgleda. Uspeh se ne prašta... Tamo ne možeš da radiš svoj posao, a da te niko ne dira. Kao što i piše u ostavci, ostavio je fakultet pun para, i divim mu se što je i to uspeo pod takvim uslovima rada.

    • Wasp

      16:12 // 24. 3. 2019.

      Tako je, pčelice, kvalitetni naučnici koji su spremni za saradnju na niškom PMFu mogu se nabrojati na prstima. Ostali su deca, snajke, šurnjaje i quid pro quo (mlm).

  • Lj

    18:24 // 15. 3. 2019.

    Predlazem da neko dodje na PMF i ispita ko je kome rod...vecina iz proslog dekanata je zaposlila svoju decu, surnaje, snsjke itd...a zapisljavali su i drugima kako bi se odrzali toliko dugo na vlasti...

  • Iva

    23:11 // 14. 3. 2019.

    Nikada u proteklih pola veka Univerzitet nije bio tako nekvalitetan kao sada, na čelu sa rektorom Antićem. Sramota, Univerzitet je postao mesto gde su moralne, stručne i zakonske norme zaboravljene. Tu cveta nepotizam, protekcionizam, nekompetentnost, partijsko delovanje (podrška Vučiću za izbor predsednika ).. .. Umesto da Univerzitet bude svetla tačka grada Niša on je postao sramota grada.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: