Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:00, 27. 7. 2014.

| Društvo

Poplavljeni Podzemni prolaz i hala "Čair"

Autor:S. J, P.B.Izvor:Južne vesti
nevreme
Vlasnici lokala organizovano izbacuju vodu iz Podzemnog prolaza

Jaka kiša koja satima pada u Nišu poplavila je mnoge ulice, halu "Čair, a voda se u potocima "probila" i u deo novog Podzemnog prolaza. Vlasnici lokala izbacuju vodu.

Nivo vode u Podzemnom, u delu od Ulice Nikole Pašića do Dušanove, vrlo brzo je dostigao visinu od oko 10 santimetara, tako da je tu bilo poplavljeno oko 50 lokala. Pošto pumpe za izbacivanje vode rade, nivo se povlači, a i dalje je pod vodom oko 30 lokala. Sijalica.jpg Ovako je poplava izgledala na početku (foto: Andrew Lee)

Osim njihovih vlasnika, vodu iz prostorija uveliko izbacuju i radnici Sportskog centra "Čair" gde poplava ipak nije omela održavanje košarkaške utakmice. Ovog puta poplavu nije izazvala atmosferska voda, s obzirom na to da je "brana" od džakova sa zemljom postavljena na kritičnim mestima izdržala.

- Izlila se kanalizacija jer je sistem pun i ne može da primi ovoliku količinu vode. Odmah smo počeli da pumpama i ručno izbacujemo vodu. Radićemo celu noć. Očekujemo da druga smena ujutru završi dezinfekciju i da hala sutra bude suva - kaže direktor SC "Čair" Dragan Perić.

On dodaje da je "sreća u nesreći" što parket, oprema i podstanice nisu ugroženi.

Kako je Južnim vestima potvrdio gradonačelnik Niša Zoran Perišić, u Podzemni i halu hitno su bile poslate ekipa vatrogasaca.

- Jedan kamion je poslat u halu "Čair", drugi u podzemni - rekao je Perišić.

nevreme Nevreme praćeno grmljavinom u Nišu traje više od 3 sata (foto: Milan Stojanović)Inače, jak pljusak sa grmljavinom u Nišu trajao je skoro 4 sata, a zbog nevremena deo centra Niša i još neki delovi grada ostali su bez struje. Centar je pogodio i grad. 

Padavine su poplavile ulice i otežale saobraćaj na Paliluli, u Čairu, centru, kod "Makove" benzinske pumpe i teniskih terena.

Kako je najavljeno na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda, nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i jakim vetrom očekuju se i u ponedeljak, 28.jula.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • hedonist

    12:37 // 28. 7. 2014.

    nis na vodi!svaka kisa poplavi nis,a gradski oci vise i ne reaguju.nema inicijative da se nesto promeni,popravi,poplave su postale normalna pojava,visa sila.podrumi zgrada i javnih dobara puni vode...

  • Perica

    09:51 // 28. 7. 2014.

    Bulate,pusti struju...izvini...možda si ljut,ali,ipak...ovo je 21 vek.Možda mora da živimo.

  • tanja jovanovic

    08:38 // 28. 7. 2014.

    Poplavljen je ceo Nis. Hvala,Vodovodu i Direkciji,što dobro rade svoj posao.Ovaj namucen narod imao je zabavu izbacivanja vode iz stanova,jer su nadležni drugovi iskljucili telefone. Bezobrazluk!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: