Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:03, 24. 9. 2021.

| Društvo

Deo Instituta "Niška Banja" od ponedeljka opet u kovid sistemu

Autor:M. Milojević KostićIzvor:Južne vesti
kovid Radon
Stacionar "Radon" opet u crvenoj zoni; foto: S. Janačković

Zbog povećanog broja zaraženih korona virusom, kao i pacijenata kojima je potrebno bolničko lečenje, stacionar "Radon" od ponedeljka, 27. septembra, ponovo će biti u crvenoj zoni i na raspolaganju za kovid pacijente, potvrdila je direktorka Instituta "Niška banja" Marina Deljanin Ilić. Kako je istakla, deo Instituta ostaće dostupan i za ostale pacijente kojima je potrebno lečenje.

Posle četiri meseca nakon što su izašli uz crvene zone stacionar "Radon" opet će biti kovid bolnica, dok će ostatak Instituta raditi u zelenoj zoni ali smanjenim kapacitetom.

Mi smo ispraznili sada Radon i radimo sve pripreme koje treba da napravimo crvenu i zelenu zonu, puteve i lekove - kaže Deljanin Ilić.

Nakon velikog broja novozaraženih, znali su da je pitanje dana kada će morati da deo Instituta vrate osposobe za kovid pacijente, dok će jedan deo ostati u zelenoj zoni.

Ostavićemo deo za nekovid bolesnike, jer pacijentima treba da budu zbrinuti i reamatološki i kardiovaskularni. Ne u punom obimu kao što radimo, jer su naši doktori, sestre i fizioterapeuti angažovani u kovid bolnici. Mi nikad ne tražimo pomoć, uvek radimo sa sopstvenim kadrom - dodaje Deljanin Illić.

Od ponedeljka će u zelenoj zoni biti "Zelengora", "Banjsko kupatilo" gde će biti ambulanta, reumatološka ambulanta radiće u punom kapacitetu kao i Klinika za reumatologiju. Od početka epidemije u Institutu "Radon" zbrinuto je oko 1. 300 kovid pacijenata.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Robin Hud

    10:09 // 25. 9. 2021.

    Nemojte slucajno da otvorite Covid bolnicu u Knez Selu, tamo zvrji prazna i ceka "velikog" kupca

  • Bb

    18:20 // 24. 9. 2021.

    Još kad bi direktorka prišla na manje od 200 m ustanovi, gde bi nam kraj bio. Žena priča kao da išta radi u ovom instutu, a svi znamo istinu.

  • Doktor

    18:03 // 24. 9. 2021.

    Svi u covid sistemu samo direktorka instituta ne.Sramota juce su takoreci isterali sve teske kardioloske bolesnike i bolesnike na rehabilitaciji i otvaraju covid ,a ovi srcani gde ce?Ko ce nih da leci sramota.Direktorka ide i moli u ministarstvu da bude institut covid bolnica da skupi za sebe poene a nikad nije ni prisla blizu Radona uvek izjavu daje 50metra od instituta da se ne zarazi.Sramota.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: