Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:51, 26. 4. 2020.

| Društvo

Deo Nišlija se nakon aplauza oglasio bukom protiv diktature

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
bukom protiv diktature
Na protest pozvani svi građani Srbije; foto: Ne davimo Beograd

Pet minuta nakon aplauza podrške, u 20:05 i neke Nišlije su se puštajući muziku, duvajući u pištaljke ili trube i udarajući u šerpe pridružile akciji "Digni glas: Bukom protiv diktature". Ideja ovog protesta, koji su pokrenule inicijativa Ne davimo Beograd i Građanski front, jeste da građani poruče da će se boriti za demokratsku, slobodnu i solidarnu Srbiju.

Sa balkona i terasa u Nišu posle već tradicionalnog aplauza u znak podrške, začula se buka - neki su udarali u šerpe, neki duvali u pištaljke, a pojedini puštali glasno muziku.

Buka se čula u centru grada, delu Palilule, a sporadično i drugim delovima Niša.

Na ovaj protest građane su pozvali iz inicijative Ne davimo Beograd i Građanskog fronta uz podsećanje da je na današnji dan trebalo da budu održani izbori.

Pretnjama, pritiscima i nasiljem prema neistomišljenicima, skoro potpunom kontrolom i zloupotrebom medija, partijskim preuzimanjem pravosuđa, kao i ucenama i ekonomskim ugnjetavanjem velikog broja građana, režim je Srbiju doveo korak do diktature. Vanredno stanje i globalna kriza COVID 19, učinili su stvari očiglednim - poručili su iz inicijative Ne davimo Beograd.

Ističu da je, dok su se medicinski radnici borili sa zarazom, a radnici održavali život gradova radeći pod rizikom, vladajuća stranka nastavila predizbornu kampanju ne osvrćući se na moguće posledice.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Poltron

    15:30 // 27. 4. 2020.

    Zar ne vidite uspeh kriznog staba i Aleksandra Vucica? Imamo najveći broj zaraženih, imamo visak opreme pa je poklanjamo, imamo vrhunsku industriju i najveće plate u regionu, a mi članovi SNSa dobijemo i sendvič za botovanje!

  • Smuk

    13:30 // 27. 4. 2020.

    Bre, bre... ima nas mnozina , koji ne trupaju za sendvič i sok! Mnogi od nas ne vole jednoličnu hranu i hranu koja se zaradi na tastaturu i du...gačka je to priča! A , ne volimo i da nas drugi "na'rani" i napoji i ne postoji navika -"lezi lebe da te jedem",na tudj račun!
    Juda je prodao Isusa za 30 srebrnjaka a ovi, "našinci" nas prodadoše za 150 dinara-naših ! U zdravlje , naše, da si jedu i pij

    • AntiPA

      17:01 // 27. 4. 2020.

      Odavno oni ne rade za sandvic. SNs ih uposlio u javnom sektoru i sada zaradjuju nase pare, a rade za stranku. Kako se ono bese zove ova pojava?

  • Ivana

    12:51 // 27. 4. 2020.

    Vikacu, udaracu na sav glas!Ali, opet sta mi to vredi kad dodju izbori nemam za kog da glasam.2000.sam glasala za Kostunicu protiv Slobe, a sad ni tri 5.oktobra ne mogu da sruse Vucica.Duboko se taj ukorenio.Podrska svima koji su hrabri, ali nemam drugog resenja osim da "palim" odavde.Ne mogu vise da trpim"tezinu lanaca".

    • Dejan

      13:56 // 27. 4. 2020.

      Ako nemaš za koga da glasaš, onda je jasno koga podržavaš indirektno.

    • Persida za Ivanu

      15:43 // 30. 4. 2020.

      Idi takvi kao ti i treba da odu da sluze Zapadnjacima idi sta cekas idi tamo da naberes med da vidis kolko su strendzeri dobri!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: