Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:42, 31. 7. 2020.

| Društvo

Deo Ulice Bore Stankovića u Vranju dobio asfalt nakon 8 meseci kašnjenja

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
Ulica Bora Stanković Vranje
U narednom periodu prvi, noseći sloj asfalta bi trebalo da se postavi i na preostale dve deonice, a zatim i završno asfaltiranje; foto: M. D.

Nakon skoro 8 meseci kašnjenja, počelo je asfaltiranje centralne Ulice Bore Stankovića u Vranju, a stanovnici jednog dela ulice su već dobili asfalt, zapravo prvi sloj asfalta. Prema najavama nadležnih, u narednom periodu prvi, noseći sloj bi trebalo da se postavi i na preostale dve deonice, a zatim i završno asfaltiranje. Nakon višemesečnog blata i prašine, stanovnike te ulice brine širina trotoara, ali i to što su neka stabla preko puta Muzičke škole posečena.

Kada su oktobra prošle godine krenuli radovi u Ulici Bore Stankovića, najavljeni rok za završetak prve deonice dužine 210 metara, od raskrsnice Prvomajske i Ulice Esperanto do Ulice Pariske komune bio je 2 meseca, tada je trebalo da se krene sa asfaltiranjem ove deonice. Zbog lošeg vremena, a zatim i epidemije virusa korona, kako su govorili nadležni, to je učinjeno osam meseci kasnije, a toliko se i kasni sa radovima.

Ulica Bora Stanković Vranje Ostavljeni prostor za trotoar na asfaltiranom delu manji od 2 metra; foto: M. D. Ono što sad brine stanovnike te ulice, osim toga koliko će radovi potrajati, je činjenica da je ostavljeni prostor za trotoar na asfaltiranom delu manji od 2 metra, kako je prvobitno bilo najavljeno.

Ovde nema mesta da se dvoje ljudi mimoiđu. Nikome nije jasno šta planiraju, a gde će cveće, drvoredi koje su planirali - pita se Vranjanac.

A to nije jedina briga Vranjanaca vezana za rekonstrukciju ulice. Juče je posečeno i nekoliko stabala preko puta Muzičke škole, pa se pitaju zašto nadležni to rade i da li će biti posečeno svo drveće u ulici.

Ulica Bora Stanković Vranje Stabla su morala da budu uklonjena zbog izmeštanja instalacija; foto: M. D. Direktor Urbanizma, koji je nadzorni organ rekonstrukcije, Branimir Stojančić, kaže za Južne vesti da je tako moralo da bude zbog izmeštanja instalacija.

U završnoj fazi, trećoj je uklonjeno zelenilo - od Dunavske do kružnog toka kod crkve. Instalacije koje su išle nadzemno sad se izmeštaju u trotoare i zbog toga se uklanjaju drvoredi. Oni će biti uklonjeni samo na trećoj deonici - kaže Stojančić.

Kako kaže, sledeće je da se uradi drugi sloj asfalta na prvoj deonici puta i da se krene sa sređivanjem trotoara, ali ne odgovara na pitanje zašto je ostavljeni prostor za trotoare manji od najavljena 2 metra.

Ulica je kompletno završena što se tiče podzemnih instalacija u kolovozu. Deo instalacija Telekoma i EPS-a se nalazi van kolovoza, u trotoaru i to se još uvek radi, ima nekih oštećenja pa se ispravlja, ali je i to takoreći završeno i treba da se rade kućni priključci. U narednom periodu radimo drugi sloj asfalta na prvoj deonici, a zatim ispitivanja šipova vezano za rekonstrukciju mosta i radiće se rekonstrukcija mosta, a paralelno se završava drugi deo od mosta do Dunavske ulice, odnosno Save Kovačevića. Projekat ozelenjavanja će ići nakon završetka ulice. - kaže Stojančić.

Prema njegovim rečima, ne zna se kada će ulica biti završena jer je dinamika radova sada uslovljena situacijom oko epidemije virusa korona.

S druge strane, kad već zvaničnih najava o kraju nema, Vranjanci su počeli da daju svoje prognoze i mišljenja su da će to potrajati još minimum godinu dana.

Kompletna rekonstrukcija Ulice Bore Stankovića koštaće Grad 204 miliona dinara i Ministarstvo privrede oko 28 miliona i jedna je od kapitalnih investicija za 2020. godinu, a izvođač radova je preduzeće "Saba belča".

Za realizaciju projekta pejzažne arhitekture i hortikulture Ulice Bore Stankovića, a radovi podrazumevaju kompletno ozelenjavanje, podmlađivanje drvoreda i ukrašavanje cvećem, Grad je od Ministarstva životne sredine dobio 2,4 miliona dinara.

Do kraja radova, koji počinju u subotu, 1. avgusta, saobraćaj će biti obustavljen od Dunavske ulice do kružnog toka, saopštavaju iz Urbanizma. 

Vozila će privremenom signalizacijom biti preusmerena na alternativne pravce.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Goran

    11:58 // 4. 8. 2020.

    Vladali ste 12 godine, imali ste prilike da asfaltirate i ul. Bore Stankovića, i još mnoge druge!? Pa, što niste?! Ovi, bar nešto rade! Imate i vi svoje odbornike, učestvujte malo, a ne samo da kritikujete! Dajte svoje predloge, možda i budu usvojeni!? Ali, ne, neka oni, rade, grade, otvaraju fabrike, prave bolnice, puteve, a vi, dežurni kritičari, vi ćete onaj najlakši deo! Da kritikujete!

  • odljepljivač trasparenata

    15:07 // 1. 8. 2020.

    Bitno da znaju da ponizno služe vodji,da šire sev.korejske transparente po auto putu,da znaju da šire laži i opanjkavaju kritičare i neistomišljenike

  • Jovan Jankovic

    19:12 // 31. 7. 2020.

    Samo da obavestimo citaoce da je sirina trotoara krece od 1.35 cm do 1.65 , a zakon kaze da je minimalna sirina 2 m. Takodje u ovoj ulici nece biti ni jedno stablo , vec samo parking mesta sa obe strane ulice da bi se narod pljackao. Pa zamislite koja ce tu biti temperatura u letnjem periodu . Zato ce omladina pobeci u Inostrastvo , a Vranje koji je na zadnjoj liniji fronta uskoro naseliti Siptari

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: