Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:30, 10. 2. 2016.

| Društvo

Deo Upravnog odbora smenjen istog dana kad i direktorka

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
dom ucenika
Niz loših događaja povezuje se u poslednje vreme da Domo srednjškolaca; foto: arhiva JV

Iako je tražila razrešenje većine članova Upravnog odbora Doma učenika srednjih škola u Nišu, sada već bivša direktorka Sandra Popović nije dočekala saradnju sa novim članovima, jer su oni imenovani u istom danu kada je ona smenjena.

Kako objašnjava predsednik Upravnog odbora Doma učenika Miloš Sekulić, prethodna direktorka je “na svoju ruku” poslala pre oko 4 meseca zahtev za smenu dva člana koji su predstavnici roditelja učenika i dva koji su predstavnici zaposlenih.

To je bila samovolja prethodne direktorke. Ja sam burno reagovao jer nisam video razlog za njihovo razrešenje. Međutim, ona je kao tadašnja direktorka imala pravo da to traži i poslala je zahtev da se oni zamene - objašnjava Sekulić.

smena uo dom ucenika Rešenje o smeni članova Upravnog odbora donela Vlada SrbijeOn napominje da Popovićeva zahtev za razrešenje članova Upravnog odbora poslala kada se nije znalo da će biti predložena njena smena, a da se "pogodilo" da u istom danu, 14. januara, budu na dnevnom redu obe stvari.

Ti novi članovi nemaju veze sa njenom smenom ili postavljenjem novog direktora - kaže Sekulić.

Ističe da neće tražiti da se novoimenovani članovi razreše dužnosti, jer je “Domu sada potreban mir i rešavanje međuljudskih odnosa”.

Trenutno je mnogo bolja situacija nego što je bila, sređuju se međuljudski odnosi i novi direktor ima veliku odgovornost da vrati ugled Domu koji je urušen - objašnjava predsednik Upravnog odbora.

Podsetimo, Sandra Popović je razrešena dužnosti direktora 14. januara, a na njeno mesto postavljen je Mihajlo Marković koji je zaposlen u ovoj ustanovi na određeno vreme.

Inače, smena Popovićeve, koja je na predlog SNS-a u februaru došla na direktorsko mesto, predložena je nakon što je vaspitačica Tatjana Lužanin izvršila samoubistvo, a pre toga prijavila direktorku da ju je tukla na kućnom pragu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • INTERNA KRITIKA SNS "PALILULA"

    22:17 // 10. 2. 2016.

    Velika bruka SNS oko tog Doma. Prvo postavljenje nesposobnih žena sa tragičnim posledicama, a zatim trgovina sa Vulinom i Rakom, gde PS plasira nezrelog dečka pored stotinu dokazanih pojedinaca iz SNS.

  • VASPITAČICA SVETLANA

    16:27 // 10. 2. 2016.

    Treba smeniti deo UO,koji je ostao (2SNS + 1SPS), tj.predlog lokalne samouprave. Tu je osnovni problem i odgovornost za sva nesrećna događanja. Sposoban deo UO iz Grada, bi se suprotstavio trgovini sa Vulinom i Rakom, oko vd direktora bez pokrića.

  • Milica Karajlic

    13:55 // 10. 2. 2016.

    Drugarica mi radi u tom Domu, kazu da zaposleni vise veruju tom Sekulicu nego direktorima koliko je dom promenio za kratko vreme. Mlad kadar, pa neka je iz sns-a.

    • Nislija

      14:55 // 10. 2. 2016.

      Uz sendvic ide i sokic :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: