Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:15, 15. 10. 2020.

| Društvo

Deo auto-puta kroz Grdeličku klisuru bez sloja asfalta, popravka drugi put od otvaranja

Autor:M. DejanovićIzvor:Južne vesti
Koridor 10
Jedan sloj asfalta je skinut i put od petlje Predejane do Mominog kamena se opet asfaltira; foto: M. D.

Iako od otvaranja južnog kraka Koridora 10 nije prošlo ni godinu i po dana, za saobraćaj je zbog radova zatvorena deonica od petlje Predejane do mesta Momin kamen kod Vladičinog Hana u Grdeličkoj klisuri. Prema onome što su novinari Južnih vesti videli, jedan sloj asfalta je skinut i put se opet asfaltira, a iz Koridora Srbije nisu odgovorili na pitanja novinara koji je razlog rekonstrukcije.

Ovo je drugi put nakon otvaranja kako se auto - put popravlja na "najtežoj, ali i najlepšoj deonici auto - puta kroz Srbiju", kako je predsednik Vučić opisao prilikom otvaranja.

Asfalt je prvo “popustio”, kako su tada rekli u Koridorima Srbije, na deonici između Caričine doline i tunela Manajle samo tri meseca od otvaranja.

Toliko o kvalitetu. Ako je došlo do klizanja zemljišta, oni nisu mogli da reše problem samo skidanjem gornjeg sloja i kozmetičkim radovima, nego su morali da rade novu podlogu jer to zemljište nije stabilno - komentariše jedan od prolaznika.

Koridor 10 Iz Koridora Srbije nisu odgovorili Južnim vestima koji je razlog popravke puta; foto: M. D. Iako se asfalt presvlači na deonici dužine od jednog do dva kilometra, ovog puta iz Koridora, na koje su uputili iz Puteva Srbije, nisu odgovorili Južnim vestima na pitanja koji je sada razlog ponovnog asfaltiranja.

Tako se ne zna da li se radi samo o nekvalitetnom asfaltu ili je problem sa podlogom, ni da li je auto - put bezbedan za saobraćaj.

Ne zna se ni ko će platiti radove.

Ono što se jedino zna da su radovi u toku već nedelju dana i trajaće do kraja meseca, a saobraćaj će se u tom periodu odvijati dvosmerno u kolovoznoj traci ka Vranju.

Koridor 10 Jedna traka će biti zatvorena do kraja meseca; foto: M. D. Podsetimo, samu izgradnju trase kroz Grdeličku klisuru pratili su brojni problemi - od konstantnog probijanja rokova, obrušavanja kosina, do menjanja projekta.

Građani su se i nakon otvaranja žalili da kosina kroz Grdeličku klisuru nije bezbedna, a nadležni su tada rekli da nema obrušavanja, već da samo tako izgleda.

Stručnjaci su ocenili da radovi na Koridoru 10 kasne zbog loše pripreme radova i projektne dokumentacije, nerealnih obećanja datih iz političkih razloga, ali i zbog nepostojanja domaće građevinske operative koja bi taj zadatak obavila na najadekvatniji način.

Zbog rušenja kosine, Mihajlovićeva je deo kabineta početkom decembra prošle godine “preselila” u Grdeličku klisuru kako bi “nadzirali” i ubrzali radove.

Koridor 10 otvoren je maja prošle godine uz muziku i vatromet, a tri meseca kasnije je popucao asfalt na deonici između Cričine doline i tunela Manajle.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bata

    07:00 // 16. 10. 2020.

    Ocigledno da nije poslusan ni jedan savet-komentar mestana.Jos veci je problem sto glavni izvodjaci radova nisu bili iz Srbije koji znaju probleme koji postoje na terenu.Ovako placacemo kredite sa kamatom dokle god ne uzmemo stvar u svoje ruke.

  • S.M

    23:53 // 15. 10. 2020.

    Ne ne ne, to je popravka u garantnom roku! Takoj se to vika! Toj ne nas nista ne kosta.

  • vmp

    21:27 // 15. 10. 2020.

    to je brdo krivo. krajnje mucki je iskoristilo zauzetost precednika oko kosova, penkala i vlade. sad ce on da ode dole i da sredi situaciju. reci ce mu da odstupi kao prosli put....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: