Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:43, 25. 5. 2023.

| Društvo

Deo imovine Elektronske industrije Niš prodat na aukciji niškoj firmi

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Ei Niš
Dve zgrade i zemljište prodati niškoj firmi na aukciji"; foto: wikimedia/ Cveleglg

Dve zgrade i zemljište Ei Holdinga i Ei Komponente, površine 9.632 kvadratnih metara, prodate su na akukciji za nešto manje od 121 milion dinara niškoj kompaniji EI Opek. Direktorka Ljubinka Stefanović rekla je da su se odlučili za kupovinu zbog potrebe da se prošire na tržištu.

Kompanije Ei Holding i Ei Komponente nalaze se u stečaju od 2015, odnosno 2019. godine, a početna cena na aukciji bila je 120.965.014 dinara.

Ljubinka Stefanović rekla je da je akcionarsko društvo za istraživanje, razvoj i proizvodnju optoelektronskih komponenata i uređaja čiji je direktor i stvarni vlasnik, prema podacima APR-a, privatizovalo Ei Opek još 2004. godine, te se od tada i nalaze u zgradi koju su na aukciji kupili.

Sva sreća je da smo bili u stanju da se pojavimo kao potencijalni kupci, jer smo tu godinama i imamo potrebu da se proširimo. Ideja nam je da celu zgradu stavimo u funkciju proizvodnje i proširimo kapacite i pogone - rekla je Stefanović.

Takođe je rekla da je ugovor sa stečajnim upravnikom potpisan, te imaju 8 dana da isplate novac, a da će nakon toga uslediti uknjiženje imovine i razrada plana kako da iskoriste nove potencijale.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sasa

    15:58 // 28. 5. 2023.

    Ta zgrada traži tešku rekonstrukciju i veliko ulaganje nema ničega u unutra goli zidovi u fazi raspadanja ,pa koliko su platili po mojoj proceni još toliko trba da se uloži.U dužno poštovanje gospodje koja je učestvovali u gradnji ali to je bilo pre pola veka ,da ima takvu kuću i da ne ulaze u njoj stabi ostalo od nje.

  • Ljiljana Djordjević

    12:37 // 27. 5. 2023.

    Te zgrade i tu Elektronsku industriju su gradili radnici Elektronske industrije. Trebalo bi od tih para da se isplate radnicima zaostale plate. Neka pogledaju sa leve strane na ploči šta piše. Da su fabriku izgradili radnici i da je njihovo vlasništvo. Ja sam jedna od njih, moj brat i stric su svojim rukama izgradili fabriku.

  • Darko

    18:27 // 25. 5. 2023.

    Ako dobro racunam blizu 10.000 kvadrata prodato za milion evra sto je samo 100€ po kvadratnom metru. Sta reci?Mislim da cena po kojoj je izvrsena prodaja sama po sebi sve govori. Svaki komentar je izlisan.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: