Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:40, 6. 7. 2020.

| Društvo

Deo nove zgrade Kliničkog centra Niš opet postaje kovid bolnica

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
klinički
Uskoro kovid pacijenti i u novoj zgradi KC Niš foto: Vanja Keser

U toku je, kako kaže Vladan Ćosić zamenik direktora KC Niš, pripremanje pojedinih delova u novoj zgradi Kliničkog centra za prijem pacijenata koji su zaraženi kovidom. Jedan deo ove zgrade ostaće otvoren za druge bolesnike, a u narednih nekoliko dana, u zavisnosti od epidemiološke situacije počeće prijem i zaraženih sa koronom.

Kako se epidemiološka situacija još ne smiruje, a Infektivna klinika u Nišu je ispunjena 100% odlučeno je, kako kaže Ćosić, da deo nove zgrade KC Niš, četvrti i peti sprat, opet bude kovid centar.

Mi smo već pre par dana krenuli sa razmatranjem novih rešenja i usaglasili se da je potrebno da otvaramo novi Klinički centar. Počelo je polako preseljenje pacijenata koji mogu da s epresele. Razlikujemo i vitalno ugrožene pacijente kojima će se pružiti adekvatna nega - kaže dr Ćosić.

Napravljena je i rezervna varijanta za sve klinike koje se sele, a koje će morati da zbrinjavaju svoje pacijente koji nisu kovid pozitivni.

Imamo sastanak i u Vojnoj bolnici gde je već napravljena saradnja i preko ministra. Tako da ćemo se dogovoriti oko tih detalja saradnje i očekujemo ako ne sutra, verovatno već prekosutra, a u zavisnosti od epidemiološke situacije, otvaranje i primanje prvih pacijenata u jedan komforan i funkcionalan prostor koji će omogućiti daleko bolje lečenje u svakom pogledu i kada je reč o kiseoničnoj terapiji i svega ostalog - pojašnjava Ćosić.

Urgentni centar novog KC ostaće, kako kaže ovaj doktor, otvoren za sve građane kojima je pomoć potrebna i neće biti u kovid sistemu.

Ostaće dvadeset sedmica, Urgentni centar KC Niš i on će biti zelen. Tu će ostati operacione sale, 80 ili 90 kreveta u različitim oblicima intenzivne nege za sve nekovid pacijente. Ostaće i u prostoru stare Hirurgije prostor koji ćemo takođe moći da koristimo za oporavak tih pacijenata - kaže Ćosić.

Podsetimo, prema poslednjim podacima u KC Niš je trenutno smešteno 207 pacijenata u kovid bolnicama. Kapaciteti Infektivne klinike su popunjeni 100%, a na lečenju je i 12 dece.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Strasno

    08:38 // 7. 7. 2020.

    U KC Niš jedino ovaj Ćosić što nešto radi od direktora.

  • Lekar

    01:41 // 7. 7. 2020.

    Kavo je“strucno” opravdanje da se deo iste zgrade novog KC (ne Urentni centar!) pretvori u COVID bolnicu a deo da ostane za neCovid pacijete!? Prazne se sobe sa internistickim paci. (0. 4 i 5 sprat zgrade) dok hiruske grane ostaju na 1, 2 i 3. spratu!? I malom detetu je jasno da to nema veze sa zdravom logikom. Takvu odluku je doneo hirurg na celu Kriznog staba, protivno misljenju epidemiologa!!

    • Zlobnik

      13:30 // 7. 7. 2020.

      @Lekar : Izvini , sumnjam da su "naši" doneli odluku ! Pre će biti da su izvršavali "stručna" naredjenja...ili su po inerciji odradili takvo nešto , što bi bilo još poraznije po njih a za narod još poraznije !
      Zar nisu mogli malo bolji deobu spratova da naprave ? Ne želim da mislim da ne znaju, moraću da počnem da im verujem ! Nema druge i neka nam je svima sa srećom.

  • Foća

    22:22 // 6. 7. 2020.

    Ko je Vladan Ćosič uopšte? jel neki lekar u pitanju?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: