Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:00, 13. 7. 2020.

| Društvo

Deo radnika KC Niš još čeka deo aprilske plate, Uprava se nada da će njihova primanja biti redovna

Autor:M. J. i J. A.Izvor:Južne vesti
klinicki centar
Ponovo im kasne plate; foto: Vanja Keser

Radnici koji imaju ugovor o privremeno-povremenim poslovima u Kliničkom centru Niš, koji su se više puta žalili da im plate nisu redovne, i tokom epidemije virusa korona nisu isplaćeni na vreme. Tek sredinom juna su dobili prvi deo zarade za april. U Upravi kažu da su u teškoj finansijskoj situaciji, ali se nadaju da će uskoro i ovi radnici redovno primati platu.

Među radnicima na PP poslovima u Kliničkom centru ima i onih koji više od 10 godina rade u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Više puta su se žalili na neredovne plate, protestovali i molili da im novac koji su zaradili bude isplaćen. To se nije promenilo ni tokom epidemije virusa korona, sa kojim se KC Niš bori više od četiri meseca.

Ponovo su se obratili Južnim vestima, jer kažu da od svojih nadređenih u KC Niš ne dobijaju informacije kada će primiti platu.

Iz Uprave prvo podsećaju da Klinički centar godinama sve zaposlene koji imaju ugovor o privremeno-povremenim poslovima isplaćuje iz sopstvenih prihoda. Takođe tvrde, suprotno navodima radnika, da je ta isplata svih ovih godina bila "posve redovna".

Napominjemo i da je, pored svih finansijskih poteškoća, sa kojima se, zbog pandemije koronavirusa Covid-19 i aktuelne epidemiološke situacije suočava ceo svet, pa i Klinički centar Niš, Uprava naše ustanove, sve vreme, redovno, do kraja tekućeg meseca za prošli, uplaćivala doprinose za sve radnike na PP poslovima, a u skladu sa Zakonom - odgovaraju iz Uprave.

Iako su u teškoj finansijskoj situaciji, kako kažu, uspeli su da obezbede novac i za ove radnike - uplaćen im je prvi deo zarade za april 16. juna.

Takođe objašnjavaju da su prihodi KC Niš tokom pandemije korone znatno manji, ali da je Uprava uložila maksimalne napore da prevaziđe taj problem.

Određene mere već su preduzete, tako da se očekuje da kašnjenje u isplati zarada, vrlo brzo bude rešeno i da nakon toga i zaposlenima na PP ugovorima, dinamika isplate zarada bude redovna - navode u Upravi.

Na kraju neizmerno zahvaljuju svima koji su u ovo teško doba za čitavo stanovništvo na svojim radnim mestima, u službi pacijenata, kako bi pomogli u očuvanju zdravlja i života ljudi i učinili da pružanje zdravstvenih usluga bude što kvalitetnije.

Podsetimo, početkom godine su iz sindikata Nezavisnost KC Niš najavili da će biti rešena višegodišnja borba i problemi radnika koji su angažovani na privremeno-povremenim poslovima, tako što će sve medicinske sestre i tehničari kojima ističe ugovor o radu, kao i veći deo nemedicinskih radnika, dobiti ugovore o stalnom zaposlenju, ali nije poznato koliko je njih te ugovore dobilo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • superhik

    21:29 // 13. 7. 2020.

    Tako ste glasali!

    • Medo

      22:40 // 13. 7. 2020.

      Zaokruzili ste jedinicu.

  • Raša

    13:22 // 13. 7. 2020.

    Povećanje koje su dobili u iznosu od 10% na početku pandemije u obračunu na platnom listiću im se vodi kao dodatak 10 %, koji im ne pripada kada su na godišnjem odmoru ili na bolovanju. Po kom Zakonu se obećano povećanje plate vodi kao dodatak. Naravno o svemu je sindikat upoznat i ništa ne preduzima.

  • Aca

    12:15 // 13. 7. 2020.

    Sramota, oni mozda neznaju da mi neznamo da potrosimo plate za hranu.Oni to bolje rade kupuju BMV automobile, stanove, likale.Zidaju kuce i bazene.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: