Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:00, 13. 7. 2020.

Deo radnika KC Niš još čeka deo aprilske plate, Uprava se nada da će njihova primanja biti redovna

klinicki centar Ponovo im kasne plate; foto: Vanja Keser

Radnici koji imaju ugovor o privremeno-povremenim poslovima u Kliničkom centru Niš, koji su se više puta žalili da im plate nisu redovne, i tokom epidemije virusa korona nisu isplaćeni na vreme. Tek sredinom juna su dobili prvi deo zarade za april. U Upravi kažu da su u teškoj finansijskoj situaciji, ali se nadaju da će uskoro i ovi radnici redovno primati platu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Padobranac

    08:29 // 13. 7. 2020.

    Dokle ċe ovi sa vrha KC da lažu i da demantuju svaki komentar svojih radnika?!
    Ovakvu diktaturu ne pamtim ni kod jednog generalnog direktora. Ne daju reč da se čuje u negativnom kontekstu, odmah prete, sankcionišu. Ovo je STRAŠNOO!

    • Padobranac

      10:23 // 13. 7. 2020.

      Još jedno da dodam. Sve što čujete od radnika KC Niš jeste surova istina! Objavljujte, objavljujte i samo napred u tome. Jer mi nemamo nikog ko će da zaštiti naša prava. Ni sestre, ni higijeničari. Sindikati služe vlasti i ubiraju poene i novac. Jedino preko vas može da se čuje naš glas.

    • Mirko

      22:45 // 13. 7. 2020.

      Bice jos gore ovi nemaju meru.

  • Petar

    09:17 // 13. 7. 2020.

    cuj ovo 'Uprava se nada...' nemojte da se nadate nego skupite novac i isplatite ljudima zaostale zarade, zamislite svoj zivot bez plate za 3 meseca - res, non verba!

  • Zlobnik

    09:14 // 13. 7. 2020.

    Kod nas je sve na čekanju /stand by "aranžmani"/ ili "ne lipši konje do zelene trave"... čekaju veterani isplatu dnevnica od 1999.godine, radnici da im se poveže staž , "brze pruge", 900€ prosek plate,aerodromi, ulazak u EU, isplata plata,zapošljenje mladih... a ipak smo u "Zlatnom dobu"! Jedino se "tenderi","dronovi" , glasanje i bot-ovi odmah realizuju!
    Prodje vam život u čekanju !

    • Zlobnik

      09:51 // 13. 7. 2020.

      I zaboravih : odjavljujem se , puno pozdrava i zdravlja svima a @Mari i @PetruSNS takodje a i puno novih "pobeda" u nadolazećem "Dijamantskom dobu" - za njih !
      U zdravlje !

  • moebius

    08:14 // 13. 7. 2020.

    Sramota. Poslanici u skupštini/odbornuci grada redovno primaju sve što mogu da prime, a lekari ne.

    • Radnik KC

      10:56 // 13. 7. 2020.

      Kako ko...neki su primili astronomske plate! "Rukovodioci i koordinatori" kovid jedinica. NIKAD nisu ušli u skafander. Nikad! A plata od 300000 do 1000000! Da, da, milionče! Pitajte Goju, Dragoševu, Bojana Tasića... i slične koliko su primili.

  • Bulevarka

    08:25 // 13. 7. 2020.

    Za neke nema a nekima sa daje sakom i kapom, pa nije bas realno i fino zar ne. Ukinut dodatak za rad u covid-u, pa se ti zarazi, radi u otezanim uslovima, nosi skafander da znoj lije sa tebe i curi po podu klinike ali zato radis za normalnu platu. Da se ne lazemo ni u DZ nije nista bolje zato se svi zivi nadaju da ce narod da se uozbilji i da ce ovo napokon proci.Nosite maske aman ljudi

  • Raša

    13:22 // 13. 7. 2020.

    Povećanje koje su dobili u iznosu od 10% na početku pandemije u obračunu na platnom listiću im se vodi kao dodatak 10 %, koji im ne pripada kada su na godišnjem odmoru ili na bolovanju. Po kom Zakonu se obećano povećanje plate vodi kao dodatak. Naravno o svemu je sindikat upoznat i ništa ne preduzima.

  • MilosNis

    11:57 // 13. 7. 2020.

    Ne mogu da verujem da zemlja koja ima veci rast od Nemacke, lider u regionu, koja je pobedila koronu i opet ce za 20 dana, zemlja koja zivi u zlatnom dobu, cijeg predsednika sramota koliko nam dobro ide, da nema da ispalti plate radnicima u zdravstvu?!, kako rece predsednik tim divnim ljudima herojima?! Ja mislim da je za sve to kriv Djilas! I Solak, da ne zaboravim!!

    • Pobednik

      22:52 // 13. 7. 2020.

      Ma ovo se korona pojavila drugi put kako bi bila drugi put pobedjena, a onda treci, cetvrti itd.

  • Aca

    12:15 // 13. 7. 2020.

    Sramota, oni mozda neznaju da mi neznamo da potrosimo plate za hranu.Oni to bolje rade kupuju BMV automobile, stanove, likale.Zidaju kuce i bazene.

  • superhik

    21:29 // 13. 7. 2020.

    Tako ste glasali!

    • Medo

      22:40 // 13. 7. 2020.

      Zaokruzili ste jedinicu.

  • Mara

    12:08 // 13. 7. 2020.

    Nada poslednja,umire.Resice to nas Miodrag Stojković koji se bori za plate i prava svih nas

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: