Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:54, 2. 10. 2017.

| Društvo

Deponija trafika u niškom naselju Pantelej

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Deponija trafika Pantelej
Novo "groblje trafika" u Nišu; foto: čitalac

Plac na raskrsnici Studeničke i Somborske ulice u Nišu postao je “groblje” za trafike, pa susedi strahuju zbog nepravilnog odlaganja ovih objekata koji i ruže njihovo naselje. Ipak, načelnik Uprave iz Panteleja Novica Simić kaže da komunalna inspekcija ne može ništa da uradi, jer je njiva na kojoj se nalazi ovaj otpad privatno vlasništvo.

Čitaoci koji su se javili redakciji Južnih vesti preko aplikacije “Prijavi problem”, požalili su se na to što je u Panteleju kod kružnog toka, na uglu Studeničke i Somborske “uskladišteno” čak više od 50 starih trafika. Groblje trafika Pantelej Deponija trafika pored kružnog toka na Panteleju; foto: čitalac

Pored estetskog, postojii ozbiljan ekološki i zdravstveni problem zbog ovakvog nepravilnog skladištenja. Dečiji luna park se nalazi na 50 m odatle - kazao je jedan čitalac.

Načelnik Uprave u Panteleju Novica Simić kaže da je komunalna inspekcija ove opštine izašla na teren, ali da ipak ne mogu ništa da učine, “jer je njiva privatno vlasništvo" i zato on može sam da odluči "šta će i kako" sa njom.


U Panteleju završile "Miloščićeve" trafike

Inspektori su utvrdili i da su to trafike nekadašnjeg preduzeća “Miloščić”, koje su tamo odložene pre mesec dana, dodaje Simić, a na pomenutom placu ih, prema njihovim informacijama, ima dvadesetak.

Njiva ima 2.700 kvadrata, a vlasništvo je privatnog lica. To su naši komunalni inspektori utvrdili i proverili u katastru - pojašnjava Simić.

Komunalni inspektori su zaduženi samo za "javne površine", dodaje Simić, a za privatne parcele mogu da reaguju samo "ukoliko Veće odredi lokaciju", što ovde nije bio slučaj.

Čim je privatno, znači da nema veze, jer mi primenjujemo odluke o komunalnom redu, plan lokacije i sve ostalo, a koliko su me obavestili on tu planira da napravi zgradu - navodi Simić.

Podsetimo, manje “groblje trafika” je nedavno primećeno i na Matejevačkom putu, nedaleko od uključenja na auto-put, nadomak Niša. Međutim, zasad nije poznato ko je napravio ovu deponiju i šta će biti sa njom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    10:44 // 3. 10. 2017.

    Ovo je namerno ostavljeno tu, baš blizu kružnog toka, na najvidljivijem mestu da se ne bi zaboravilo gde su baš trafike jer na drugim mestima su flaše, svinjske kože, školjke automobila i ostali delovi "černobila". Po, gore pomenutoj, Nišavi već uveliko plove razni artikli tako da za trafike ionako u njoj ne bi bilo mesta

  • Bruno

    07:43 // 3. 10. 2017.

    Naš zakon je idiotski, on podržava anarhiju. Da li to znači da mogu da skladištima nuklearni otpad ili hemijski na privatnom vlasništvu? Kod nas i po zakonu ako neko baca ili istovara smeće negde ako ga ne zateknu na licu mesta neće odgovarati. Po toj logici 90 postp ubica bi bilo na slodobi.

  • milica

    03:52 // 3. 10. 2017.

    Bila sam u gostima kod prijatelja iz Cacka.Dosli ljudi iz Ciriha i videli da je plac do njihovog zarastao u travu i korov.Pozvali su Komunalnu i verujte, da je za dva-tri sata taj prostor bio pokosen i ociscen.Samo su vlasniku pripretili kaznom.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: