Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:57, 5. 9. 2014.

| Društvo

Donacija od 10 hiljada evra za Narodnu kuhinju

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
490x370-490x370-NARODNA-KUHINJA-KURSUMLIJA-2.jpg
Narodna kuhinja prema najavama startuje od oktobra

Niška Narodna kuhinja je od Beogradske nadbiskupije i udruženja "Karitas" dobila donaciju od 10 hiljada evra, što će, prema najavama, omogućiti da njen rad, koji ponovo startuje od oktobra, bude bez prekida.

Načelnica Uprave za socijalnu zaštitu Mirjana Popović kaže da za rad Narodne kuhinje ove godine ima dovoljno sredstava, te da će ovih 10 hiljada evra moći da se "ukalkuliše za sledeću godinu". donacija Ugovor o donaciji potpisali nadbiskup beogradski Stanislav Hočevar i gradonačelnik Niša

Prema njenim rečima, 8. septembra će biti otvorene ponude za izbor ponuđača koji će pripremati kuvane obroke za, kako je predviđeno tenderskom dokumentacijom, do 2500 korisnika. Nakon toga, dodaje ona, biće zaključen ugovor, i očekuje se da najugroženiji građani počnu da dobijaju kuvane obroke od oktobra.

Ona kaže da su u toku avgusta deljeni paketi hrane u Crvenom krstu, ali je, ističe, interesovanje za njih bilo manje nego u julu, te da je pakete podiglo nešto više od 1000 korisnika

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Hvala gospodi iz Karitasa! Mislim samo da vracaju ono sto su vekovima ,,pozajmljivali". Ko od niskih svestnika vozi bmv-a. Otrca

    15:46 // 6. 9. 2014.

    .....

  • Iz dijaspore

    10:24 // 6. 9. 2014.

    Hvala katolickoj crkvi. Interesuje me koliko SPC daje za tu istu kuhinju. Juce videh u Nisu dva SPC svestenika u novom BMW automobilu. Mogli bi da voze skromniji auto a ostatak novca da daju kuhinji.

  • Milos

    03:13 // 6. 9. 2014.

    Jeza me prodje kada pomislim koliko je ljudi bilo bez hrane dok nije radila kuhinja i kako su se snalazili...
    Hvala donatorima!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: