Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:12, 20. 7. 2023.

| Društvo

Desetak Nišlija javilo se Hitnoj pomoći zbog povreda tokom oluje

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
oluja niš
Bilo i povređenih u oluji; foto: JV

Među onima koji su se sinoć u Nišu našli na ulici tokom jake oluje, kada je vetar nosio drveće, grane i limove, bilo je i povređenih, a u Hitnoj pomoći kažu da na terenu nisu intervenisali, jer je bilo opasno, ali da su u ambulanti zbrinuli desetak ljudi sa lakšim povredama tokom nevremena.

Dežurni lekar niške Hitne pomoći kaže da im je načelnik noćne smene preneo da je bilo pacijenata sa posekotinama, hemotomima i ubodima, kao posledica sinoćne oluje koja je oko 22 sata pogodila Niš.

Bili su napolju u trenutku nevremena, pa dok su se spasili dobili su po neki udarac od neke grane ili lima koji se otkačio sa nekog krova. Bilo je desetak takvih intervencija - navodi dežurni lekar.

Tokom oluje Hitna pomoć nije intervenisala na terenu, jer lekar ističe da je bilo opasno da ekipa izađe napolje. Objašnjava da je u takvim situacijama najbitnija bezbednost i da se sa vatrogascima i policijom konsultuju pre izlaska na teren tokom jakog nevremena.

Pre nego što naša ekipa interveniše mora da ide na neko bezbedno mesto, jer ako nije bezbedno ekipa ne može da krene da ne bi nastradala. Mora da se sačeka neko vreme da se situacija smiri i onda kreće ekipa. Prvo pogledamo kako je napolju i konsultujemo se sa policijom, sa vatrogascima, da li je možda neki put neprohodan i na osnovu svega toga odlučujemo - pojašnjava.

Podsetimo, jaka oluja pogodila je juče veći deo Srbije, a kako je bilo u Nišu pogledajte u galeriji fotografija.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dubioza

    13:05 // 20. 7. 2023.

    Sreca pa imamo ruski humanitarni centar za pomoc u ovakvim situacijama...

  • Naissus

    10:32 // 20. 7. 2023.

    Hitna Pomoc nije intervenisala hitno jer je bilo opasno

  • Pera

    10:02 // 20. 7. 2023.

    Mene zanima gde je sinoć bio sektor za vanredne situacije dok je trajala oluja? To je onaj sektor koji je napravila gradonačelnica, ali ničemu ne služi. Jel su bili odmah angažovani da sklanjaju grane sa puta i da otpušavaju šahte i da sklanjaju pale saobraćajne znakove sa puta? Gde su oni i šta rada sada? i Čemu oni služe?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: