Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:54, 6. 1. 2022.

| Društvo

Despotovačka ulica u Nišu dobija novu vodovodnu i kanalizacionu mrežu, kao i asfalt

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
despotovacka
Počeli radovi na odovodnoj mreži; foto: ni.rs

40 godina su meštani Despotovačke ulice u niškoj Opštini Pantelej čekali na asfalt, ali i komunalnu infrastrukturu koja je normalna za urbano naselje u 21. veku. Kako najavljuju nadležni, dobiće vodovod i kanalizaciju, a onda i čvrstu podlogu koja će zameniti blato i šljunak.

Ulica je duga 140 metara, kako piše na sajtu grada, 40 godina nije imala asfalt.

Građani su, kako je rekla gradonaečlnica Dragana Sotirovski, od Grada tražili samo da ne gaze blato, ali su u toku radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži. sotirovski Gradonačelnica Sotirovski u obilasku radova; foto: ni.rs

Građani su tražili na prijemu u Gradskoj kući asfalt, a mi smo proveravali i utvrdili da nije rešena vodovodna i kanalizaciona mreža. Ovo je još jedna potvrda da se držimo dogovora, prvo voda i kanalizacija, pa onda asfaltiranje ulice - rekla je Sotirovski.

Međutim, još u novembru 2020. su meštani ove ulice novinarima Južnih vesti rekli da imaju brojne probleme i sa vodosnabdevanjem, ali i sa računima jer su svi bili priključeni na jedan vodomer.

Račune uredno plaćamo, nemamo nikakvih dugovanja, imamo sada dugovanja zato što je došlo do uvećane potrošnje zbog kvara , a inače smo redovno plaćali. Računi su se znatno uvećali i iznose oko 1.000 evra - pričala je tada jedna meštanaka.

Asfalt čekaju 40 godina, ali su prema sopstvenom priznanju još pre 13 godina od Direkcije za izgradnju tražili asfaltiranje, ali niko do danas nije reagovao.

Gadonačelnica je sa predstavnicima Opštine i JKP Naissus obišla radove na komunaloj infrastrukturi, a predsednica Opštine Pantelej je najavila da će u ovoj godini biti dosta radova na njihovoj teritoriji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ulica 27.marta

    12:29 // 8. 1. 2022.

    A ulica 27.marta na Bulevaru Nemanjića kod o.š. ,,Ćele kula"?!! I slomljene stepenice do nje! Kasaba Niš!

  • Rosa

    00:28 // 7. 1. 2022.

    Konačno nešto lepo! Hvala Gradu i Južnim vestima!

  • Segedinac Pera

    21:11 // 6. 1. 2022.

    Predhodni gradonacelnik je obišao Rentgenovu ulicu (oko brojeva 19/21/23...) i obećao uređenje tog kraja. Čak su i deca sa gradjevinskog fakulteta crtala projekte kako bi to trebalo da izgleda, jedno dete je i pobedilo, projekat je izabran, izgleda sve prelepo.Ali nista od toga. Pozivamo Gradonacelnicu i Južne vesti da poguraju taj projekat do kraja. Pred kraj smo stali.

    • Torpedo

      09:56 // 7. 1. 2022.

      Pozivati JV i Templarku je nespojivo ! Gospodja, unistiteljka Nisa ,istice se vredjanjima JV a kad je pritesnjena dokazima jednostavno bojkotuje pitanja ! Znaci, ti i "gradonacelnica" gurajte, jer ste istomisljenici !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: