Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:43, 17. 2. 2022.

| Društvo

Detalji o aktuelnim merama zapošljavanja u petak u niškom Naučno-tehnološkom parku

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
Naucno-tehnoloski park Nis 2; foto: S. Đ
U Nišu nezaposleno oko 33.000 ljudi; foto: S. Đ.

Nišlije koje traže posao, preduzetnici i poslodavci moći će da saznaju više o aktuelnim programima Nacionalne službe za zapošljavanje u petak, 18. februara, na “Startap doručku” u Naučno-tehnološkom parku u Nišu od 10 sati.

NSZ je ove godine raspisala 12 javnih poziva i konkursa za novčanu podršku poslodavcima i nezaposlenima, a o tome će u petak govoriti direktor niške filijale Boban Matić i zamenica direktora Vanja Stojković.

Kako navode iz NSZ-a, ove godine je za te programe izdvojeno oko 6,5 miliona dinara, a 20.165 ljudi u Srbiji dobiće priliku za posao.

Kao i prethodnih godina težište će biti na teže zapošljivim kategorijama lica u koje spadaju mladi do 30 godina starosti, bez završenog srednjeg obrazovanja, stariji od 50 godina, Romi, osobe sa invaliditetom, dugoročno nezaposleni, korisnici novčane socijalne pomoći i lica u statusu viška zaposlenih - saopštavaju iz Nacionalne službe za zapošljavanje.

Većina poziva i konkursa otvoreni su do 30. novembra ove godine, dok će javni poziv za subvencije za samozapošljavanje biti otvoren do 31. marta.

Svi koji žele da prisustvuju “Startap doručku” mogu se prijaviti putem linka, a događaj je moguće pratiti i onlajn, ali iz Naučno-tehnološkog parka napominju da je i za to neophodno prijaviti se.

Podsetimo, prema poslednjim podacima NSZ-a, u Nišu je nezaposleno oko 33.000 ljudi, dok je na nivou zemlje bez posla oko pola miliona građana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mikac

    09:58 // 17. 2. 2022.

    Aj baš sam se prijavio da vidim dal ću uspeti, pošto nisam snsovac da dobijem podsticaj neki. Drugo,nije mi jasno zašto smo mi,građani drugog reda i neki drugi imaju prednost,kad jednostavno ne žele da se uključe u normalne tokove i emancipuju se. Ak vidimo se sutra,baš da vidim šta će da kažu i ako dobijem neku pomoć,častim pljeskavice.

    • Smuk II

      15:35 // 17. 2. 2022.

      @Mikac : Dao Bog da ti se ostvare snovi a i mi da se omrsimo s' pljeskavicu!
      Dosadiše mi senfići a i soci ... što jedú i piju - "ovi".
      Mada , dosadi mi i Mile a i mrak ... višedecenijski !

    • Torpedo

      20:29 // 17. 2. 2022.

      Treba biti optimista, ali ti si idealista ! Zelim ti uspeh, izvesnost je bez sektaske kniizice= 0 !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: