Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:16, 25. 12. 2013.

| Društvo

Dete pobeglo iz vrtića na ulicu

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
Vrtić
Iz vrtića pravo na ulicu

Trogodišnji dečak koji u patofnama i bez jakne trčeći viče: "Neću u vrtić, hoću kući!" začudio je prolaznike u Đerdapskoj ulici, koji su pretpostavili da je pobegao iz vrtića "Zvončići" u Romanijskoj i odveli ga tamo. "Pčelica" protiv odgovornih preduzima mere. Most preko Gabrovačke reke

Kako je ispričala radnica jednog od lokala u blizini vrtića, mališan je u sredu oko pola deset protrčao ulicom, prešao pešački most preko Gabrovačke reke i nastavio da trči Đerdapskom ulicom.

- Kroz izlog sam primetila dete koje je bilo napolju, po onom hladnom vremenu, samo u dukserici. Prvo sam pomislila: "Kako je neko pustio dete bez jakne?", a onda sam pogledom potražila roditelje, jer se dete šetalo sredinom ulice. Tada sam shvatila da je ono u patofnicama! - kaže radnica.

Ona dodaje da je nekoliko ljudi krenulo za njim, a da ga je jedan od prolaznika sustigao i vratio nazad vaspitačicama. Pritom, niko iz vrtića nije ni primetio da im "fali" dete.

- Vaspitačice su nam rekle da je dete samo otključalo vrata. Pa, ja imam stariju decu, ali ona još ne umeju to da urade - priča ova žena.

automobili Romanijska ulicaDuž cele Romanijske ulice ima mnogo parkiranih automobila, pa je sva sreća da nijedan nije krenuo u rikverc, jer su male šanse da bi spazili tako nisko dete.

U vrtiću "Zvončići" nisu hteli da komentarišu ovaj događaj ni juče, ni danas, uz obrazloženje da tamo nije bilo "odgovornog lica".


Jonić: Protiv odgovornog lica biće preduzete mere

Direktor Predškolske ustanove "Pčelica" Zoran Jonić pozvao je danas redakciju Južnih vesti i rekao da zbog sastanaka nije mogao da na poruke i pozive novinara odgovori pre objavljivanja ovog teksta.

- Upoznat sam sa slučajem. Protiv zaposlenog kod kog se ovo dogodilo biće preduzete sve mere koje zakon propisuje zato što je to nedopustivo, a stručna služba će uraditi svoj deo posla u domenu deteta, da se vidi zašto se to desilo. Roditelji su dali izjave, a uzeo sam ih i od svih ostalih koji su bili uključeni u sve - rekao je Jonić. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pere Peric

    21:28 // 8. 1. 2014.

    Ja sam bilo prisutan kad je komsika rekla detetu"jedva cekam da odes u vrtic da mi se glava smiri!!!"A onda su krivi vaspitaci.Najlakse je pljuvati po drugima!Roditelji ne mogu izaci na kraj sa decom!

  • jaslenamsestrabg

    20:57 // 31. 12. 2013.

    treba da izadjemo na ulice i da protestujemo protiv pretrpanih grupa, a ne da nam salju i prete kontrolama iz ministarstva! saosecam sa koleginicom.

  • roditelj

    09:21 // 30. 12. 2013.

    Veliki propust!Ali treba poceti sa smenom od vrha piramide, pa nije vaspitac kriv sto ima 30 deteta u grupi, vec direktor.Sto odgovorno lice vrtica ima svoju grupu, a trijazu radi vaspitac jaslica!!!

    • Jeca

      16:00 // 7. 1. 2014.

      Kada smo mi urgirali kod Jonica nismo upali u vrtic. Kad smo nasli vaspitacicu upali smo bez problema, pa zaklucite sami.I ne idu sva deca sve vreme u vrtic.U sezoni virusa ih je nekada jedva 15-tak.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: