Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:13, 16. 12. 2021.

| Društvo

Devetogodišnjoj Danici potreban novac za dalje lečenje i terapije

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
fondacija
999 na 3030; foto: Budi human

Devetogodišnjoj Danici Petković iz Prokuplja potrebna je pomoć kako bi mogla da nastavi dalje lečenje u koje spadaju i intenzivne terapije. Danica je veliki borac i svakodnevno se bori sa poteškoćama koje ima, jer još ne sedi, ne hoda i ne govori, a novac se prikuplja i preko Fondacije Budi human, preko računa ili slanjem SMS poruke 999 na 3030.

Danica je rođena u terminu iz uredno vođene trudnoće, 2012. godine u Nišu. Usled teškog porođaja, aspiracije plodove vode, beba je bila u teškom respiratornom distresu koji je zahtevao intubaciju.

Sa 26 dana starosti je hirurški lečena, a 6 meseci nakon toga joj je dijagnostikovana malformacija ekstrahepatičnih žučnih puteva, te je hirurškim putem odstranjena žučna kesica.

Genetskom analizom je potvrđena dijagnoza “Joubert sindrom”, genetski poremećaj u kom je područje mozga, koje kontroliše balans i koordinaciju nerazvijeno, a uspostavljene su joj i dijagnoze, cerebralna paraliza i epilepsija.

Danica od početka kasni sa razvojem, ali je uz redovan nadzor lekara donekle bila stabilno do svoje pete godine, kada su joj otkrili "elektrofiziološki status u sporotalasnom spavanju" i od tada je na terapiji kortikosteroidima. Kao posledica terapije došlo je do pada imuniteta, čestih upala i infekcija pluća, sepse i distres sindroma.

Kako bi pomogli svojoj sugrađanki, učenički parlament Tehničke škole "15.maj“ u Prokuplju je organizovao turnir u malom fudbalu na kome su učestvovale sve prokupačke srednje škole i prikupljeno je oko 62.000 dinara, od priloga pojedinaca i firmi 120.000, a putem SMS-a oko 200.000 dinara.

Prikupljena sredstva koristiće se za nastavak lečenja moje kćerke u Beogradu koje traje već nekoliko godina. Nadam se da će nakon medicinskih tretmana doći do njenog zdravstvenog poboljšanja - kaže Slađana, majka male Danice.

Svi koji žele, mogu da pomogu uplatom na 160-6000000856584-21, na 160600000085710413 ili slanjem SMS poruke 999 na broj 3030.

Ostali podaci za donacije dostupni su i na sajtu Fondacije Budi human.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: