Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:58, 27. 6. 2017.

| Društvo

Devojčica iz Niške Banje među najboljim maturantima u Srbiji

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Nikolija Trickovic, najbolja ucenica u Nisavskom regionu
Nikolija je učestvovala i u raznim sekcijama i vannastavnim aktivnostima; foto: Suzana Petrović

Zahvaljujući uspešno urađenim završnim testovima, ali i dodatnim bodovima sa takmičenja iz najrazličitijih oblasti, učenica Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” iz Niške Banje Nikolija Tričković nalazi se među 10 najboljih svršenih osmaka u Srbiji, sa 104, 25 poena.

Ona je osvajala brojne nagrade na literarnim i likovnim konkursima, muzičkim i sportskim nadmetanjima, a beležila je i odlične rezultate na takmičenjima iz maternjeg jezika, istorije i matematike. Najbolja u Srbiji bila je na Književnoj olimpijadi, što joj je donelo dodatnih 6 bodova, za titulu učenika sa najvećim brojem bodova u Nišavskom okrugu.

Uz drugaricu Nataliju Filipović, Nikolija je đak generacije u osnovnoj školi u Niškoj Banji. Njena nastavnica srpskog jezika i mentor na takmičenjima Suzana Petrović, objasnila je da to što je svestrana, vredna i veoma posvećena svemu što radi, razlog brojnim uspesima.

Bilo je zadovoljstvo raditi sa veoma talentovanom učenicom. Do republičkog takmičenja je izuzetno teško stići, a posebno do osvojenih mesta i nagrada. Uz talenat i ljubav prema svom maternjem jeziku, takmičenja zahtevaju temeljnu pripremu, veliki rad i odricanja s obe strane - kaže njena nastavnica.

Ona je rekla i da je Tričkovićeva odlučila da svoje školovanje nastavi u Gimnaziji “Svetozar Marković”, te da se nada da će tamo prepoznati njene potencijale i da će ona nastaviti da niže uspehe na svim poljima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dzong

    01:09 // 28. 6. 2017.

    Bravo,nesto lepo u nasem okruzenju,sve najbolje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: