Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:20, 19. 4. 2018.

| Društvo

Devojčica propala kroz “brod” u Čairu, roditelji tužili Grad

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
brod cair
Umesto igre, rizik od povrede; foto: Vanja Keser

Igrajući se na brodiću u niškom parku Čair 7-godišnja devojčica je propala kroz palubu, a na sreću nije teže povređena. Zabrinuti roditelji upozoravaju da je još dece povređeno na ovoj igraonici, a nakon što su o ovome obavestili Komunalnu policiju i inspekciju, trule daske su zamenjene novim.

Igraonica u obliku broda, kažu roditelji koji su se obratili Južnim vestima, nebezbedna je i opasna za decu. Pre desetak dana je kroz trule daske propala 7-godišnjakinja, a bilo je i slučajeva da su deca povređena kormilom, dok su neka izbegla da na njih ne padne daska.

Ćerkica se igrala gore na brodiću i samo joj je jedna noga propala kroz dasku i napravila je špagu. Sreća pa se bavi baletom i razgibana je, inače bi moglo da se desi da joj pukne tetiva, a ovako je prošla samo sa modricama. Međutim, mnogo se uplašila i sada ne želi da se igra na igračkama u parkovima - kaže majka A. T. Z.

Ona objašnjava da je o incidentu pokušala da obavesti nadležne, ali da su oni “prebacivali loptu jedni sa drugih”.

Zvala sam Komunalnu policiju i rekli su mi da to nije njihova nadležnost. Kažu, mogu samo da stave traku oko igračke. Posle sam javila komunalnoj inspekciji i oni su rekli da je Opština Medijana nadležna. Prijavila sam i njima, ali niko od njih mi nije rekao da će to biti popravljeno i da će neki izaći na teren. Rekli su mi da mogu da tužim - objašnjava ova mama.

Kaže da je, nakon što nije naišla na saradnju nadležnih, rešila da tuži Grad.

Naše dete je imalo sreću. Ali šta da je propalo neko manje dete. Ili da je neko dete propalo kroz tu igračku i polomio glavu. Čija bi to bila odgovornost? Ne mogu da verujem da niko ne brine o dečijem mobilijaru. Pa znaju da će se deca tu igrati. Shvatam da je to propalo, ali neko mora to da održava te igračke - ističe ova Nišlijka.

I drugi roditelji zameraju nadležnima što se tek nakon incidenata mobilijari popravljaju, te upozoravaju da bi igračke u parkovima trebalo da budu uvek ispravne i kontrolisane.

U Gradskoj opštini Medijana kažu da je “brod” u Čairu popravljen pre nekoliko dana, kao i da se uveliko rade sanacije dečijeg mobilijara. Napominju da, ukoliko neko primeti da klackalice, ljuljaške i druge igračke nisu ispravne, to može prijaviti njima telefonskim pozivom na brojeve 018/532 - 992, 018/532 - 994 i 018/532 - 995 ili putem mejla “komunalac”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zaratustra

    09:49 // 21. 4. 2018.

    Tupavi roditelji, ne lažite više! Vučić dolazi uskoro i potvrdiće vam da je to najsigurnije mesto za igranje niške tupave dece!

  • Jasar

    23:00 // 19. 4. 2018.

    Isti slucaj smo mi imali kada se na istom brodicu povredilo nase dete ali treba tuziti grad zao mi je sto nismo...

  • penzionerka

    10:53 // 19. 4. 2018.

    Uvek me je strah kad unuku vodim da se igra na tim mobilijarima.Mogu oni prethodnog dana biti celi,citavi,kako god hocete,ali se nocu izdesava svasta.Jeste da su neki dotrajali,ali unistavaju se svakodnevno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: