Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:39, 9. 8. 2016.

| Društvo

Devojčica se posekla u bazenu na niškom Čairu

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Bazen
Posekla se pri izlasku iz olimpijskog bazena; Foto: SC "Čair"

Čestrnaestogodišnja Milica Mitrović je, kako kaže, posekla butinu na niškom bazenu “Čair”. U Upravi Sportskog centra kažu da nemaju ovakvu prijavu i da sumnjaju u devojčicine namere, ali priznaju da su oštećenja na bazenu i povrede posetilaca svakodnevna pojava.

Previjena rana Posekotina duga 10 cm i 7 kopči; Foto: JVMilica je, kaže, prilikom izlaska iz Olimpijskog bazena posekla butinu toliko da je morala na ušivanje gde je "zaradila" 7 kopči.

Krvavu nogu je, objašnjava, prva primetila njena drugarica koja je nekoliko trenutaka pre nje izašla iz bazena na istom mestu. One, dodaje, nisu koristile merdevine već su se rukama izvukle preko zidića do tribina na sredini bazena.

Nisam ništa osetila dok mi drugarica nije rekla da mi je noga krvava. Spasioci su me onda pitali da li mi je potreba pomoć i uputili me na lekare. Sestra mi je dezinfikovala ranu, a doktor je po dolasku konstatovao da je preduboka i uputio me u Klinički centar – govori Milica.

Kako kaže, niko od spasilaca niti lekara nije pošao sa njom u Klinički centar, već se tamo uputila sa drugaricom. Dok je lekar Hitne pomoći koji dežura na bazenu pregledao, prema rečima ove četrnaestogodišnjakinje, poslao je spasioce da ustanove na kom se tačno mestu povredila.

Oni su našli polomljenu pločicu oštru kao žilet. Tada su još dve devojčice krenule iz bazena na tom mestu, ali su ih obavestili da ne izlaze tu zbog velikog oštećenja. Ja nisam videla polomljenu pločicu, samo su mi rekli da postoji – dodaje ona.

milica Milica ne razmišlja više o odlasku na bazen; Foto: JVDevojčici su, prema njenim rečima, zašili ranu na Dečijoj hirurgiji u Kliničkom centru i sada je pod terapijom. O odlasku na bazen više ne razmišlja jer se, kaže, ne oseća bezbedno

Sigurno ćemo tužiti Grad zbog ovoga. Ulazak na “Čair” je skup i očekujem da makar budem bezbedna na bazenu – dodaje Milica.


Nadležnima na bazenu Miličina priča "sumnjiva"

Čair U "Čairu" nisu čuli za ovaj slučaj; Foto: JVU Sportskom centru “Čair” pak kažu da im se devojčica niti njeni roditelji nisu javili i da su o ovom slučaju saznali od novinara.

Direktor “Čaira” Dragan Perić priznaje da su oštećenja na bazenu svakodnevna ali da se popravljaju odmah uveče po odlasku kupača. Povrede su, kaže, takođe uobičajena stvar na bazenu. Međutim, u priču Milice Mitrović sumnja, jer se nije javila nikome iz Uprave bazena.

Počinjem da sumnjam da je ovo namera da se dezavuiše Sportski centar “Čair”. Preduzeli smo sve mere predostrožnosti i zovemo otvoreno ljude da dođu i kažu šta ne valja. Svi su osim nje se obratili nama – kaže Perić.

On dodaje da Hitna pomoć koja dežura na bazenu nije u obavezi da obaveštava rukovodstvo o povredama kupača, kao i da Milica treba da se javi Upravi Sportskog centra "Čair" sa "povrednim listom" i ulaznicom za bazen kako bi njen slučaj prosledili osiguravajućoj kući kod koje su osigurani svi posetioci bazena.

Podsetimo, sredinom juna, na dan otvaranja mini akva-parka na Čairu nekoliko deteta se poseklo na rešetki u takozvanoj sporoj reci.

Slike su uznemirujuće i ne preporučuju se mlađim, ni osetljivim osobama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Srdjan Srki Milojevic

    08:24 // 10. 8. 2016.

    - porodicu kod kuce!!

  • Srdjan Srki Milojevic

    07:49 // 10. 8. 2016.

    Svaki vikend sa temperaturom preko 34stepena ima verovatno 3-4000 hiljade posetioca a mozda i više. Preko nedelje verovatno oko hiljadu s`obzirom kakvo je vreme. Meni je priorodno da se dešavaju lomovi. Zato postoji osiguranje. Ne možeš za vežeš posetioce. Odite do Čaira i naplatite to. Nigde nisam pročitao kakva je posećenost bazena?!Kakve probleme imaju?Treba ti ljudi da prime platu i oni imaju!

    • Marko

      12:05 // 10. 8. 2016.

      Kakve to ima veze sa ovim slučajem? Tri do četiri hiljade posetioca ima zbog toga što se proda toliko karata za bazen. Očigledno da upravi nije bitna bezbednost posetioca, već profit - zato se njima obratite za plate. Na kraju, njihovi problemi, plate i porodice su njihova stvar i nisu opravdanje za javašluk.

  • Miško

    22:32 // 9. 8. 2016.

    Milica da se javi upravi bazena pa jos i sa ulaznicom??? Neee... javice ti se Milicin advokat pobratime!!!

    • Milica Mitrovic

      12:25 // 10. 8. 2016.

      Ne mogu da se ne slozim.. Tako ce i biti.. Da me nisu uveli u Knjigu protokola ispalo bi da ne postojim.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: