Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:04, 9. 9. 2021.

| Društvo

Dezinfikuju javne površine u Prokuplju zbog povećanog broja zaraženih koronom

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
dezinfekcija ulica
JKP Hammeum dezinfikuje sve javne površine u Prokuplju; Foto: Lj. M.

Radnici prokupačkog Javnog komunalnog preduzeća Hammeum počeli su dezinfekciju svih javnih površina u gradu, počev od prokupačke Bolnice, dok će narednih dana uraditi dezinfekciju prostora Doma zdravlja, Doma za smeštaj starih lica, pešačke zone. U ovom preduzeću kažu da će, zbog povećanog broja inficiranih koronom u Toplici, dezinfekcione ekipe bitu biti non-stop na terenu.

Kako bi sprečili dalje širenje pandemije virusa korona, iz gradske vlasti u Prokuplju naložili su Hammeumu da pojača dezinfekciju javnog prostora natrijum hipohloritom, a na mestima gde je otežan prilaz kamionima koriste se traktori sa raspršivačem i kante za prskanje.

Zbog sve teže epidemiološke situacije, akcije dezinfekcije će se nadalje svakodnevno sprovoditi u svim delovima grada kako bi obezbedili maksimalnu bezbednost na mestima gde je najveća frekvencija stanovnika – rekao je Milan Aranđelović, gradonačelnik Prokuplja.

Prokupačko preduzeće Hammeum jedno je od retkih u Srbiji koje samo proizvodi natrijum hipohlorit (NaOCl), a na početku pandemije virusa korona među prvima se ponudilo da besplatno svakoga dana donira gradovima širom Srbije određenu količinu ovog dezinfekcionog sredstva koje dnevno proizvodi u količini od oko 1.000 litara.

Inače, prema poslednjim informacijama iz prokupačke Opšte bolnice, za prethodna 24 sata pregledana su 52 pacijenta sa simptomima respiratornih infekcija pod sumnjom ili pozitivnih na koronu.

U kovid objektima Bolnice, koja pored Prokuplja pokriva Blace, Kuršumliju i Žitorađu, hospitalizovano je 16 pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Hospitalizovani pacijenti su sa bronhopneumonijom i srednje –teškom kliničkom slikom, na kiseoničkoj potpori trenutno je 9 pacijenata dok je jedan inficirani transportova na dalje lečenje u kruševačkoj kovid bolnici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sima

    13:16 // 10. 9. 2021.

    Na cisterni lepo pise H2O! Nasi osnovci znaju da je to tehnicka ili pijaca voda.Šta je tu dezinfekcija i koga vise ovaj sns ili JV prave na budale?

  • Pera

    07:53 // 10. 9. 2021.

    Kakav scenario!!!!

  • Bravo

    23:47 // 9. 9. 2021.

    Ta vrsta dezinfekcije kako je vi zovete je redovno pranje ulica koje treba da radite ne zbog korone...ko je još dobio koronu preko obuće?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: