Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:04, 27. 5. 2013.

| Društvo

Dezinsekcija počinje do kraja maja

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
Untitled.jpg

Uništavanje komaraca i krpelja trebalo bi da počne do kraja meseca, ali još nije poznat tačan datum jer se čekaju odgovarajući vremenski uslovi.

Šef odseka za zaštitu životne sredine u niškoj gradskoj upravi Vasilije Daković kaže da će u utorak, 27. maja potpisati ugovor sa firmom “Sanit M&M”, pa će proces sigurno otpočeti do kraja nedelje.

- Ovo vreme ne pogoduje dezinsekciji. Ne može da se radi kada duva vetar ili pada kiša, ali će se sigurno krenuti sa radovima u narednih par dana - kaže Daković.

On je rekao da preparati koji se koriste nisu otrovni, ali da ipak ne treba izvoditi decu, ali ni ljubimce par sati nakon prskanja.

Daković je dodao da će se dezinsekcija obavljati u ranim jutarnjim časovima, a da će javnost o tome biti informisana čim bude poznat tačan datum.

Podsetimo, iako je broj građana koji se u javlja Hitnoj pomoći zbog ujeda krpelja sve veći, Daković je poslednjeg dana aprila najavio da će dezinsekcija početi tek u drugoj polovini maja kad na tenderu bude odabrano preduzeće koje će se time baviti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milić Vujadin

    02:09 // 28. 5. 2013.

    A jel ako sam pčelar trebam pčelama da kažem da ne izlaze iz košnice?

  • SARKAZAM

    16:04 // 27. 5. 2013.

    Bolje sacekajte septembar mesec, jos nije vreme...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: