Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:29, 3. 4. 2014.

| Društvo

“Digitalna akademija” završena u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
samsung
Polaznici "Digitalne akademije"

Prva faza obuke nezaposlenih za rad u IT sektoru završena je u niškoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje, a najbolji polaznici dobiće sertifikate.

75 polaznika imalo je priliku da u prethodnih mesec i po dana prođe obuku za inženjere mrežnih sistema, PHP Web programere, Android programere, dizajnere kompjuterskih igara u 3D grafici i programere Windows aplikacija.

Cilj ove obuke je da se polaznicima omogući sticanje neophodnih IT znanja, veština i dobra osnova za samostalan rad ili lakše zaposlenje. Treninzi su osmišljeni tako da pokriju oblasti koje su aktuelne u svetu, a ujedno su uključene u državnu strategiju razvoja informacionog društva.

Program edukacija namenjen je nezaposlenima sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje koji imaju završenu srednju i višu tehničku školu ili Elektrotehnički fakultet, dok je za modul dizajnera kompjuterskih igara bilo neophodno da polaznik ima završenu neku od umetničkih i tehničkih škola ili arhitektonski, elektrotehnički ili umetnički fakultet.

U Nišu je obuka započeta početkom februara. Program edukacije biće nastavljen maja u Novom Sadu za tamošnje polaznike, a nakon toga predavanja će biti održana i u Beogradu.

Ukupno 225 polaznika iz pomenutih gradova, koje je izabrala Nacionalna služba za zapošljavanje, proći će obuku koju su organizovali “Samsung” i Ministarstvo rada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Rock

    15:01 // 16. 4. 2014.

    Da li bi neko od nislija mogao da kaze kakve vrste testova se sprovode na prijemu za akademiju? Uskoro treba da bude u NS-u pa da znam od prilike sta me ocekuje.

  • Milana Antin

    23:26 // 8. 4. 2014.

    Ivane, da li bi mogao da nam samo malo opises kakvo je bilo testiranje? Ja sam se prijavila za Android programiranje,ali ne znam jel moram da znam Javu, ili to tamo ucimo? Hvala!

    • sh

      00:06 // 11. 4. 2014.

      Ja sam odslusao Android programiranje i danas preuzeo sertifikat. U principu znanje jave moze samo da bude prednost, ali radi se neki uvod u javu dovoljan za rad sa Androidom. Pozz

    • Milana Antin

      01:02 // 15. 4. 2014.

      OK, hvala ti puno! Ja sam mislila da li mi je uzaludno to, jer primaju samo 15-oro njih, a ja nisam ucila Javu do sada, pa da znam da li vredi da se makar upoznam sa tim..mada znam C++ :) Pozdrav!

  • miloš NS

    10:18 // 7. 4. 2014.

    I ja sam se prijavio u NS za Digi.Akademiju za mreže. Da li neko može na moj mail da mi odgovori kada su se predavanja odvijala i šta je bilo na testiranju za ovaj kurs.
    [email protected]

    • BracaNS

      22:04 // 22. 4. 2014.

      Jel može neko da mi kažeš kako i gde se prijavljuje za tu digitalnu akademiju u NS-u?
      [email protected]

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: