Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:41, 6. 11. 2021.

| Društvo

"Digitalna ekspedicija" danas u Nišu

Autor:M. M. K.Izvor:Južne vesti
digitalnalna ekspedicija
Digitalna ekspedicija u Nišu; Foto: olamfcateer.rs

Koje usluge se mogu završiti preko eUprave, kako funkcioniše internet trgovina i kako bezbedno koristiti društvene mreže, neke su od stvari o kojima su građani mogli da se informišu na karavanu Digitalne ekspedicije u Nišu.

Tokom pandemije interenet trgovina povećana je i za 300 odsto i zato je važno da građani znaju kako da bezbedno kupuju i prodaju, naveli su iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Da bi građani bezbedno uživali u kupovini preko interneta, imali odgovarajuća prava i zaštitu, moraju se držati pravila legalne kupovine, na koje im tokom karavana ukazuju eksperti pomenutog ministarstva – ističu u saopštenju.

Kako navode, karavan ima zadatak i da građane upozori na opasnosti koje deci prete na internetu, jačaju digitalnu pismenost i kod dece i odraslih na svim nivoima.

Tokom narednih mesec dana karavan će posetiti još četiri grada Srbije u kojima će gradjane upoznati sa ključnim digitalnim veštinama 21. veka.

Karavan je pokrenut na inicijativu Kabineta predsednice Vlade Republike Srbije, podržavaju ga ministarstva, a realizuju Američka agencija za međunarodni razvoj USAID i Propulsion.

Više informacije o karavanu je dostupno na ovom linku.

Inače, na konkursu "Digitalne ekspedicije" odobren je i projekat beogradske Filološke gimnazije "Digitalni bukvar", koji je objavom "Imaš li muke sa padežima kao ljudi sa juga Srbije" uvredio mnoge južnjake.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Petrović

    08:57 // 8. 11. 2021.

    Nije žvaka za seljaka,u mnogim selima nema mobilnog signala,digitalizacija samo kad premijerka obiđe jug,a ništa ne zna o otpuštanju,i malo manje laže i muca...

  • Ђраган Дилас

    15:15 // 6. 11. 2021.

    Као и све у Сбрбији (периферији) и ово је апсурдно - што је већа дигитална писменост (ефикаснија употреба кажипрста за андроид скроловање), то је већа и фактичка и функционална неписменост.

    • profesor

      17:54 // 6. 11. 2021.

      studija slučaja - Korona. Funkcionalna nepismenost i nesposobnost da se analiziraju informacije se naziva svojim stavom i kritičkom mišlju.

    • Ђраган Дилас

      20:44 // 6. 11. 2021.

      Самокритичност те је увек одликовала, професоре.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: