Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:20, 15. 7. 2015.

| Društvo

Digli ruke od “Gorice” i sami očistili korov

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
naslovna
Meštani sami uzeli stvar u svoje ruke; foto: D. Dragišić

Zbog toga što, kako kažu, “Gorica” neredovno kosi travu, meštani naselja Stevan Sinđelić su rešili da uzmu kose, ašove i metle u svoje ruke i očiste parkove i staze od korova i urasle trave.

U ponedeljak i utorak je u ovom naselju trajala radna akcija meštana kojima je, kako kažu, dozlogrdilo da žive sa visokom travom i šetaju uraslim stazama.

slika3 Složne komšije uklonile uraslu travu; foto: D. DragišićZato su sa potrebnim baštenskim alatom očistili sve što im je smetalo, a što “Gorica”, iako plaćena za to, prema njihovom mišljenju, ne radi dovoljno često.

“Gorica” dva puta godišnje kosi travu, a ona poraste još mnogo puta između ta dva košenja, tako da smo prinuđeni da se sami organizujemo - kaže meštanin Danilo Dragišić.

Akciju je, kaže, lično organizovao i pozvao drugare da mu se priključe. Međutim, kako navodi, dok su radili, priključili su im se i stariji stanovnici naselja.

Onda smo počeli svi zajedno da sređujemo. Oni koji nisu mogli da nam pomognu, iskupili su se tako što su nam obezbedili osveženje u vidu sokova i kolača - kaže Danilo.

unnamed-(1) Sada će deca moći slobodno da se igraju; foto: D. DragišićInače, meštani ovog naselja nisu jedini koji su nezadovoljni dinamikom kojom “Gorica” kosi travu i načinom na koji održava zelene površine.

I rukovodstvo Niške Banje je iz istog razloga u toku vikenda uzelo kosilice u ruke i očistilo ovu gradsku opštinu od korova i urasle trave.


"Gorica": Naselje Stevan Sinđelić smo prvo očistili

Direktor Sektora "Zelenilo" iz ovog javnog preduzeća Slobodan Đorđević kaže da bi ovo naselje sledeći put bilo košeno avgusta. 

Taj deo grada je prvi bio pokošen pre mesec dana. To što su meštani nezadovoljni, to je njihovo... Mi svoj posao radimo kako je predviđeno - kaže on. 

unnamed-(3) Iz "Gorice" kažu da bi naselje bilo očišćeno avgusta; foto: D. DragišićĐorđević kaže da nije dovoljno dva puta godišnje kositi međublokovsko zelenilo, ali ono nije u redovnom programu košenja, nego se izvodi preko šestomesečnog projekta koji predviđa takvu dinamiku radova. 

Mislim da su šanse da međublokovsko uđe u redovni program košenja nikakve, jer ne vidim da postoji želja za tim u Gradu, a ja već 20 godina ponavljam da je to neophodno - dodaje Đorđević. 

Komentarišući što je banjsko rukovodstvo samo pokosilo deo oko šumskih staza, Đorđević kaže da idu izbori, "a svako se za političke poene bori kako zna i ume". 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miki

    22:29 // 15. 7. 2015.

    Svaka travka koju su pocupali, znacila je vise cistog vazduha! Umesto sto su cupali, trebali su da sade!

  • Temudzin

    20:11 // 15. 7. 2015.

    Direktore Ti i tvoja zena firmu upropastiste.Ne duva li vam jos cika Brka u ledja?

  • shaft

    19:35 // 15. 7. 2015.

    Direktore,pobrini se da radnici prime platu,nije tvoje samo da im posao nadjes!Zmije,krpelje,komarce imamo,ocekuju se krokodili!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: