Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:38, 5. 7. 2018.

| Društvo

Dimitrovgrađani novcem od nagradne igre obnavljaju plato, Belopalančani vrtiće

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
građani izabrali projekte koji će se finansirati novcem od nagradne igre
Građani izabrali projekte koji će se finansirati novcem od nagradne igre; Ilustracija: Foto: JV

Građani Dimitrovgrada odlučili su glasanjem da 23.000 evra dobijena od nagradne igre “Uzmi račun i pobedi” ulože u obnovu platoa ispred Centra za kulturu, dok su Belopalančani rešili da isti sumu novca potroše za nabavku kuhinjske opreme i aparata za vrtiće "Izvorčić" i ’’Dečija radost".

Glasanje je bilo organizovano od 1. do 15. juna, a građani su birali između 3 projekta koje su opštine predložile.

Kako je saopšteno na sajtu nagradne igre, građani Dimitrovgrada su sa 225 glasa izabrali da je rekonstrukcija platoa potrebnija od nabavke opreme za Osnovnu školu “Hristo Botev” koja je zauzela 2. mesto sa 218 glasova, dok je 114 stanovnika svoj glas dalo saniranju terena Sportskog centra “Park”.

Uređenje platoa podrazumeva sprovođenje zemljanih i radova na demontaži, rušenju postojećih i postavljanju novih granitnih ploča. Plato je opremljen fontanom, mini amfiteatrom, klupama i zelenilom i predstavlja mesto za održavanje brojnih manifestacija i događaja - saopšteno je na sajtu.

Građani Bele Palanke najviše glasova dali su za nabavku kuhinjske opreme i aparata za vrtiće ’’Izvorčić’’ i ’’Dečija radost" što će skratiti vreme pripreme hrane i podići kvalitet obroka za više od 200 dece. U Beloj Palanci novac će se iskoristiti za nabavku opreme za kuhinje u vrtićima U Beloj Palanci novac će se iskoristiti za nabavku opreme za kuhinje u vrtićima; Foto: Lj. F.

Od 295 važećih listića, za pobednički projekat glas je dalo 212 Belopalančana, za uređenje i nabavku opreme za Omladinski klub glasalo je svega njih 10, dok se gotovo četvrtina glasača opredelila za projekat rekontrukcije krova Ustanove kulture “Remezijana” - navode na sajtu .

Opštine su dobile ovaj novac da ulože u rekonstrukciju i opremanja objekata i dobara od javnog značaja, zahvaljujući građanima koji su slali koverte za nagradnu igru. Tako su se ove opštine sa juga Srbije našle među 9 opština koje su poslale najveći broj računa i tako osvojile novčanu nagradu.

Podsetimo, niša Opština Medijana je, nakon glasanja, novac od nagrade odlučila da uloži u aparate za Dom zdravlja, a taj predlog je bio i favorit predsednika Opštine Medijana Nebojše Kocića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: