Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:01, 31. 7. 2019.

| Društvo

Dimitrovgrađani se preko opštinskog sajta žale na komunalne probleme

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Neće morati da idu u zgradu opštine da prijavljuje probleme
Neće morati da idu u zgradu opštine da prijavljuje probleme; foto: printskrin

Redizajniranjem opštinskog sajta, Dimitrovgrađanima je sada i na naslovnoj strani dostupna mogućnost da prijave komunalne probleme koji ih tište, a u lokalnoj samoupravi smatraju da će im ovakav mehanizam pomoći da brže rešavaju muke svojih sugrađana.

Zvanični sajt odskora je u novom ruhu, a jedna od glavnih kartica na vrhu je i ona “Prijavi komunalni problem”. Opštinski većnik za obrazovanje i informisanje Dejan Milev kaže da je i do sada postojala ta mogućnost, ali da je sada vidljivija.

Postojala je mogućnost, neka verzija, ali ne kao sada. Sada je na prvoj strani, vezan je za mejl opštine i tu građani mogu da prijave svoje probleme - kaže Milev.

Svi zahtevi koji se prijave, prvo se šalju nadležnim službama, objašnjava većnik, a na taj način se vraćaju ingerencije stručnim službama.

Ovo je mehanizam da se problemi prvo obrade kod komulanih službi i redara, ili ako je problem zahtevniji, idu na Opštinsko veće koja njihovo rešavanje eventualno uvrštava u godišnje probleme - kaže Milev.

Uz lične podatke koje ostavljaju građani koji prijavljuju problem, opisuje se nastali problem, dostavlja slika i bira lokacija na mapi gde je nastao problem. Tako je prijavljivanje problema na samo nekoliko klika mišem, te građani neće morati da idu do Opštinske uprave kako bi tražili rešavanje problema.

Iako je Dimitrovgrad mala sredina i u lokalnoj samoupravi lako dolaze do informacija gde ima problema, Milev kaže da će im nova opcija na sajtu olakšati posao, ali i pomoći građanima.

Jedan od pomoćnika predsednika je stalno na terenu u komunikaciji sa građanima, ali ovakav mehanizam će nam dodatno pomoći da brzo rešavamo probleme - zaključuje Milev.

Podsetimo, Nišlije svakodnevno prijavljuju komunalne probleme u gradu preko aplikacije Južnih vesti “Prijavi problem” koja funkcioniše 4 godine, a Piroćanci svoje komunalne ili infrastrukturne probleme mogu već godinu dana da prijave preko aplikacije za android uređaje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: