Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:58, 27. 4. 2022.

| Društvo

Dimitrovgradska ulica u Nišu pola veka u blatu, stanovnici pitaju kad će asfalt

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
Dimitrovgradska ulica
Rupa do rupe; foto: S. P.

Za pešake i bicikliste je neprohodna kad padne kiša, a vozači redovno oštećuju automobile u Dimitrovgradskoj ulici u niškom naselju Nikola Tesla. Stanovnici decenijama čekaju asfalt i mole nadležne da reše njihov problem, ali kažu da je ulica u sve lošijem stanju, a da iz Direkcije za izgradnju i Opštine Niška Banja ignorišu njihove apele.

Posle kiše je najteže, kažu žitelji, jer pešaka, biciklom i dečijim kolicima tada nikako ne mogu da prođu ulicom.

Automobilima može da se prođe, ali nema potrebe da pričam koliko stradaju automobili i koliko na godišnjem nivou košta amortizacija. Taksisti više neće da prolaze kroz našu ulicu, čekaju nas na početku. Nažalost, živim na samom kraju ulice i onda idem dotle sa dva deteta, kolicima i gomilom stvari - žali se stanovnica Sara Pejić.

Dimitrovgradska ulica Najteže kad padne kiša; foto: S. P.Zimi je takođe jedva prohodno zbog leda, a žitelji pitaju kako je moguće da niko od nadležnih već pola veka ne rešava njihov problem.

Neverovatno mi je da u 21. veku asfalt bude luksuz, naročito za vlast koja se hvali silnom izgradnjom puteva. Rupe su ogromne, kad je zima to se zaledi, upadne točak u rupu i ne može da se izvuče. Leti se saplićemo, ne znamo da li pre da pazimo dete ili gde ćemo mi da stanemo - objašnjava Pejić.

Ona je svoje i muke svojih komšija opisala i u pesmi koju Nišlije dele na društvenim mrežama. Nadležnima redovno pišu i idu u Opštinu Niška Banja da ih podsete na problem, ali tvrde da godinama ni rizlu ne uspevaju da dobiju.

Ispada kao da nemamo prava više ni da se nadamo, toliko puta su nas odbili da više i ne razmišljamo o asfaltu. Već znaju kad odemo zašto smo otišli i već s vrata lete planovi o dalekoj budućnosti, samo da nas otkače - kaže Pejić.

Na pitanja o tome zašto je Dimitrovgradska ulica i dalje neuređena i kada bi mogla da bude asfaltirana iz niške Direkcije za izgradnju grada i iz Opštine Niška Banja ne odgovaraju do objavljivanja teksta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Misko

    10:41 // 1. 5. 2022.

    A u Gornjem Medjurovu zadnja sporedna ulica je asfaltirana 2000 god. za vreme Milosevica od tada nista.
    Tek su skoro pred izbore poslali grebani asfalt preko ovog inace loseg asfalt.A posao dobila firma koja inace unisti seosku imovinu decenijama vadeci sljunak bez ikakvih nadoknada(pljacka)

  • Dragan Jovanović

    00:50 // 29. 4. 2022.

    Čekanje na asfalt: "Ja sam čekao 64 godine,a moji otac i moja majka isto 75 godine i baba i deda 90 godine znači 300 godine."

  • Miki

    16:08 // 28. 4. 2022.

    Na zalost, mnogo je neasvaltiranih ulica u Nišu. I pitanje je da li ce ikada biti asvaltirane.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: