Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:19, 28. 11. 2012.

| Društvo

Direkcija: Italnis da poštuje ugovor

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
akva-park1.jpg
Ilustracija

Iako su iz Italnisa ukazivali da uplata predviđenih sredstava nije izvršena zbog nepostojanja lokacijske dozvole, iz Direkcije poručuju da prema potpisanom ugovoru lokacijska dozvola postoji.

Kako stoji u zvaničnom saopštenju Direkcije za izgradnju grada investitor je “dužan da po prethodno potpisanom ugovoru isplati svoje obaveze, a da se naknadne izmene (makar bile i po novom PDR-u) obračunavaju naknadno i naknadno plaćaju.”

- Podsećamo da svaki investitor, po plaćanju naknade za uređenje građevinskog zemljišta, ima određeni period da počne gradnju. U tom periodu moguće su razne izmene, raznih planova. Ali to nijednog ozbiljnog investitora u ovom gradu nije koćilo, jer se sve izmene jednostavno naknadno obračunavaju i plaćaju - stoji u saopštenju Direkcije.

Podsetimo, kako je nedavno Južnim vestima rekao direktor Italnisa Bojan Stanisavljević lokacijska dozvola prema novom Planu detaljne regulacije (PDR) još uvek nije urađena i oni nemaju na osnovu čega da uplate neophodan novac, kako bi izgradnja Akva parka krenula.

-  Na osnovu čega mi da platimo? Na osnovu starog Plana detaljne regulacije koji ne važi? - pitao je tada Stanisavljević.

Ugovorom koji su 9. novembra ove godine potpisali Direkcija i Italnis, a u koji su novinari Južnih vesti imali uvid, stoji da je rešenjem Uprave za planiranje i izgradnju od 12. septembra 2011. godine investitoru izdata lokacijska dozvola za izgradnju objekata u okviru kompleksa Akvaparka.

Naknada koju je investitor, prema istom ugovoru trebalo da uplati, iznosila je 28.677.647 dinara ukoliko se cela suma uplati odjednom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: